Filter op Geslacht

Filter op Doelgroep

Filter op Gebruik

Filter op Bron

Filter op Productopties

Filter op Ingrediënten

Filter op Variant

Filter op Smaken

Filter op Merk

Kruiden & Planten

Bij Drogisterij.nl kun je kiezen uit een groot aanbod aan kruiden en planten waaronder kurkuma, knoflook en cranberry.

Lees verder

Actieve filters

Cranberry Xtra Forte Lucovitaal

Prijs € 45,99

Cranberry met X-tra Lactobacillus van Lucovitaal® bevat naast het extract van cranberry’s ook Guldenroede, Beredruif en acerola-extract.

0

Kruiden en planten voor het lichaam

Er zijn talloze kruiden en planten die verschillende gezondheidsvoordelen kunnen bieden voor het lichaam. Hier zijn enkele veelvoorkomende kruiden en planten en hun mogelijke toepassingen:

Kurkuma: Kurkuma bevat curcumine, een krachtige ontstekingsremmende stof. Het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen, het ondersteunen van de spijsvertering, het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van de gezondheid van gewrichten.

Gember: Gember heeft ontstekingsremmende en spijsverteringsbevorderende eigenschappen. Het kan helpen bij misselijkheid, spijsverteringsproblemen, pijnverlichting en het versterken van het immuunsysteem.

Kamille: Kamille heeft kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het bevorderen van ontspanning, het verbeteren van de slaap en het verlichten van spijsverteringsklachten. Het kan ook een ontstekingsremmend effect hebben.

Echinacea: Echinacea wordt vaak gebruikt om het immuunsysteem te versterken en verkoudheid en griep te voorkomen. Het kan helpen bij het verminderen van de duur en ernst van verkoudheidsymptomen.

Valeriaanwortel: Valeriaanwortel wordt gebruikt als een natuurlijk kalmerend middel om angst te verminderen, de slaap te verbeteren en de ontspanning te bevorderen. Het kan helpen bij het verminderen van spanning en stress.

Mariadistel: Mariadistel wordt vaak gebruikt ter ondersteuning van de levergezondheid. Het kan helpen bij het beschermen en regenereren van de levercellen en het bevorderen van een gezonde leverfunctie.

Het is belangrijk op te merken dat kruiden en planten krachtige stoffen kunnen bevatten die interacties kunnen hebben met medicijnen of bijwerkingen kunnen veroorzaken. Daarom is het altijd raadzaam om advies in te winnen bij een zorgverlener voordat je nieuwe kruiden of planten aan je dieet of supplementenroutine toevoegt, vooral als je bepaalde medische aandoeningen hebt of medicijnen gebruikt.