Voetschimmel

Voetschimmel, ook wel bekend als tinea pedis, wordt veroorzaakt door schimmels die gedijen in warme, vochtige omgevingen zoals schoenen, sokken en gemeenschappelijke ruimtes zoals kleedkamers, zwembaden en douches. De schimmels die voetschimmel veroorzaken, gedijen vooral goed in de vochtige huid tussen de tenen.

Lees verder

Actieve filters

Voetschimmel Lucovitaal

Prijs € 9,99

Lucovitaal® Voetschimmel is een medisch hulpmiddel met natuurlijke en natuurverwante ingrediënten, dat ondersteunt bij de behandeling van zwemmerseczeem.

0

Voetschimmel besmettelijk

Voetschimmel kan zich gemakkelijk verspreiden van persoon tot persoon door direct contact met geïnfecteerde huid of door het delen van besmette voorwerpen zoals handdoeken, sokken of schoenen. Factoren die het risico op het ontwikkelen van voetschimmel verhogen, zijn onder andere:

Vochtige omgevingen: Langdurige blootstelling aan vochtige omstandigheden, zoals het dragen van vochtige sokken of schoenen, kan de groei van schimmel bevorderen.

Warmte: Warme omgevingen, vooral in combinatie met vocht, kunnen de groei van schimmel stimuleren.

Verminderde immuniteit: Een verzwakt immuunsysteem kan het risico op het ontwikkelen van voetschimmel vergroten.

Delen van persoonlijke items: Het delen van handdoeken, sokken of schoenen met iemand die voetschimmel heeft, kan de infectie verspreiden.

Verminderde ventilatie van de voeten: Onvoldoende ventilatie van de voeten, zoals het dragen van strakke schoenen of synthetische sokken die de luchtstroom beperken, kan de groei van schimmel bevorderen.

Om het risico op voetschimmel te verminderen, is het belangrijk om goede voetverzorgingsgewoonten te handhaven, zoals het dragen van ademende schoenen, het gebruik van vochtabsorberende sokken, het drooghouden van de voeten na het wassen en het vermijden van het delen van persoonlijke items. Het regelmatig reinigen en drogen van de voeten kan ook helpen om schimmelsporen te verwijderen en de groei van schimmel te voorkomen.

Voetschimmel behandelen

Bij drogisterij.nl zijn verschillende producten beschikbaar om voetschimmel te behandelen. Hier zijn enkele veelvoorkomende opties:

Antischimmelcrèmes: Er zijn verschillende antischimmelcrèmes verkrijgbaar die miconazol, clotrimazol of terbinafine bevatten. Deze crèmes kunnen helpen bij het doden van de schimmel en het verminderen van symptomen zoals jeuk, roodheid en schilfering.

Antischimmelpoeders en -sprays: Deze producten helpen om de voeten droog te houden en de groei van schimmel te remmen. Ze kunnen worden aangebracht op de voeten en tussen de tenen, vooral na het wassen en drogen van de voeten.

Voetbaden: Het nemen van voetbaden met antischimmeloplossingen kan helpen om de schimmel op de voeten te bestrijden. Er zijn voetbadproducten verkrijgbaar die speciale antischimmelbestanddelen bevatten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste verdunning en duur van het voetbad.

Het is belangrijk om de instructies op de verpakking van de producten zorgvuldig te volgen en de behandeling regelmatig toe te passen. Als de voetschimmel aanhoudt of verergert, is het raadzaam om een huisarts of dermatoloog te raadplegen voor verder advies en behandeling.