Tampons

Ieder lichaam is anders. Daarom bestaan tampons in verschillende vormen en maten. Tampons bestel je eenvoudig online bij Drogisterij.nl

Lees verder

Actieve filters

Soft+ comfort tampons wet Beppy

Prijs € 7,21

Doen waar je zin in hebt, ook tijdens de menstruatie; dus lekker naar de sauna, naar het strand, comfortabel sporten of vrijen.

0

Soft+ comfort tampons dry Beppy

Prijs € 3,96

Doen waar je zin in hebt, ook tijdens de menstruatie; dus lekker naar de sauna, naar het strand, comfortabel sporten of vrijen.

0

Soft+ comfort tampons dry Beppy

Prijs € 2,28

De comfortabele, draadloze Beppy tampon is heel geschikt om te gebruiken tijdens sport, zwemmen, in de sauna, op reis en voor seks tijdens de periode.

0

Wanneer tampon vervangen?

Het is belangrijk om tampons regelmatig te vervangen om te voorkomen dat bacteriën zich ophopen en infecties veroorzaken. De algemene richtlijn is om een tampon elke 4 tot 8 uur te vervangen, afhankelijk van de sterkte van je menstruatie. Als je tijdens je menstruatie veel bloedverlies hebt, moet je mogelijk vaker dan elke 4 uur een tampon vervangen om te voorkomen dat de tampon overvol raakt. In dit geval kun je overwegen om een tampon met een hogere absorptiegraad te gebruiken.

Risico tampon niet tijdig vervangen?

Als je de tampon langer dan de aanbevolen tijd laat zitten, kan dit leiden tot een verhoogd risico op het ontwikkelen van bacteriële infecties zoals vaginale infecties of het toxisch shocksyndroom (TSS), een zeldzame maar ernstige bacteriële infectie. Het is ook belangrijk om de tampon onmiddellijk te verwijderen als je symptomen van TSS ervaart, zoals koorts, overgeven, diarree, uitslag op de huid of duizeligheid. Raadpleeg onmiddellijk een arts als je deze symptomen hebt.

Moeite met het inbrengen van een tampon?

Tampons met inbrenghuls hebben een plastic of kartonnen applicator die het inbrengen van de tampon gemakkelijker kan maken en helpen de tampon op de juiste plaats te zetten. Het gebruik van tampons met inbrenghuls kan handig zijn voor vrouwen die net beginnen met het gebruik van tampons of voor vrouwen die moeite hebben om de tampon handmatig in te brengen.

Onthoud altijd om je handen grondig te wassen voordat je een tampon vervangt en gooi gebruikte tampons weg in een afvalbak. Spoel ze niet door het toilet, omdat dit verstoppingen kan veroorzaken.