Fysiobenodigdheden

Wanneer je fysio-oefeningen thuis wilt uitvoeren of je herstel wilt bevorderen, zijn er verschillende fysiobenodigdheden beschikbaar die je kunt overwegen. Hier zijn enkele veelvoorkomende fysiobenodigdheden die handig kunnen zijn voor thuisgebruik:

Lees verder

Actieve filters

Fysiobenodigdheden voor thuis

Foamroller: Een foamroller is een cilindervormig stuk schuim dat gebruikt wordt voor zelfmassage en het losmaken van spierknopen en spanningen. Het kan helpen om spierpijn te verminderen en de flexibiliteit te verbeteren.

Massageballen: Massageballen zijn kleine, stevige ballen die je kunt gebruiken om specifieke punten op je lichaam te masseren en spieren te ontspannen.

Weerstandsbanden: Weerstandsbanden, ook bekend als fitnessbanden, zijn elastische banden die gebruikt worden om weerstand te bieden tijdens het uitvoeren van oefeningen. Ze kunnen helpen bij het versterken van spieren en het verbeteren van de stabiliteit.

Handtrainers: Handtrainers zijn kleine apparaten die je kunt gebruiken om de kracht en mobiliteit van je handen en vingers te verbeteren.

Balanskussens: Balanskussens zijn zachte kussens die gebruikt worden om je balans en stabiliteit te verbeteren. Ze kunnen handig zijn bij revalidatie-oefeningen of om de core-spieren te versterken.

Oefenmat: Een oefenmat biedt een comfortabel oppervlak om oefeningen op te doen, zowel voor fysiotherapie als algemene lichaamsbeweging.

Triggerpoint tools: Er zijn verschillende triggerpoint tools beschikbaar, zoals massagestaven en triggerpointballen, die helpen bij het behandelen van specifieke spierknopen en triggerpoints.

Het is belangrijk om bij het gebruik van fysiobenodigdheden de juiste technieken te kennen en de instructies van een fysiotherapeut of zorgverlener te volgen. Het kan ook verstandig zijn om een fysiotherapeut te raadplegen voor advies over welke fysiobenodigdheden het meest geschikt zijn voor jouw specifieke behoeften en conditie.