Aambeien

Aambeien worden vaak veroorzaakt door druk op de aderen in het rectale gebied. Dit kan optreden als gevolg van langdurig zitten, hard persen tijdens de stoelgang, zwangerschap, overgewicht, een zittende levensstijl, een vezelarm dieet of chronische constipatie.

Lees verder

Actieve filters

Sperti cooling gel Sperti

Prijs € 11,39

Verkoelende en verzachtende gel voor de gevoelige, rode huid, met name rond de dunne huid van de anus.

0

Wat zijn aambeien

Aambeien, ook wel bekend als hemorroïden, zijn gezwollen en ontstoken aderen in het rectale gebied. Ze kunnen intern of extern voorkomen. Interne aambeien ontstaan binnen het rectum en zijn vaak niet zichtbaar. Ze kunnen echter ongemak veroorzaken, zoals bloedingen tijdens de stoelgang, jeuk, irritatie of een gevoel van onvolledige stoelgang.

Aambeien klachten verlichten

Aambeien kunnen erg vervelend zijn, maar er zijn verschillende producten verkrijgbaar bij drogisterijen die verlichting kunnen bieden. Hier zijn enkele mogelijke opties:

Zalf of crème: Er zijn speciale zalven en crèmes verkrijgbaar die bedoeld zijn om de symptomen van aambeien te verlichten, zoals jeuk, pijn en zwelling. Deze producten bevatten vaak ingrediënten zoals hydrocortison, zinkoxide of haaienleverolie.

Aambeienkussens: Deze kussens hebben een uitsparing in het midden om de druk op het gebied van de aambeien te verminderen tijdens het zitten.

Vezelsupplementen: Vezelsupplementen, zoals psylliumvezels, kunnen helpen om de ontlasting zachter te maken en de stoelgang te vergemakkelijken. Zachtere ontlasting kan de druk op de aambeien verminderen.

Pijnstillers: Over-the-counter pijnstillers, zoals paracetamol of ibuprofen, kunnen tijdelijke verlichting bieden van pijn en ongemak veroorzaakt door aambeien. Volg altijd de instructies op de verpakking en raadpleeg indien nodig een zorgverlener.

Als de symptomen aanhouden of verergeren, is het raadzaam om een arts te raadplegen voor een juiste diagnose en behandeling. Aambeien kunnen soms medische interventie of voorgeschreven medicatie vereisen.