Pijnstilling

Of je nu hoofdpijn, rugpijn, keelpijn of spierpijn hebt: op Drogisterij.nl vind je effectieve pijnstillers om van je klachten af te komen. Deze zijn te bestellen zonder dat je een recept van een huisarts of dokter nodig hebt. Zo ga je snel weer pijnvrij door het leven.

Lees verder

Actieve filters

Classic Aleve

Prijs € 3,79

Aleve® Classic bij pijn en koorts 220, omhulde tabletten 220 mg

0

Wanneer gebruik je pijnstillende middelen?

De ervaring van pijn verschilt van persoon tot persoon. Dit komt omdat iedereen een andere pijngrens heeft. Bovendien ben je op sommige momenten gevoeliger dan anders. Een pijnstiller kan helpen om de pijn te verzachten. Het helpt onder andere bij koorts, hoofdpijn, keelpijn, rugpijn en kiespijn. Maar ook als je spieren overbelast zijn, je pijn hebt tijdens je menstruatie of net een medische ingreep hebt gehad, kan een pijnstillend product je verlichting bieden.

Welke pijnstillende middelen bestaan er?

Pijnstillers zijn in te delen in twee groepen op basis van hun functie:
Koortsverlagend & verlichtend. Hieronder vallen middelen op basis van paracetamol en propyfenazon.

Koortsverlagend, verlichtend & ontstekingsremmend. Deze worden ook wel NSAID’s genoemd: Non Steroid Anti-Inflammatory Drugs. Hieronder vallen bijvoorbeeld middelen op basis van ibuprofenen aspirine. Ook producten op basis van diclofenac vallen hieronder, zoals Voltaren Emulgel en VSM spier- en gewrichtsgel.

Pijnstillers zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, dus je kan kiezen voor de manier waarop jij het fijn vindt om een medicijn in te nemen. Er zijn tabletten, poeders, capsules, zetpillen en sprays. Op Drogisterij.nl vind je ook verschillende pijnstillers voor kinderen. Denk aan zetpillen, tabletten met een fruitsmaak of een vloeibare pijnstiller.

Hoe bepaal je de juiste dosering pijnstillers?

Op basis van verschillende factoren bepaal je of je lichte of zware pijnstilling nodig hebt. Zo spelen leeftijd, lichaamsgewicht, medicijngebruik en de intensiteit van de pijn een rol. Verder moet je extra opletten met pijnstillers tijdens een zwangerschap en wanneer je bloedverdunnende medicijnen slikt. Het is belangrijk dat je nooit de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid overschrijdt, dus lees altijd goed de bijsluiter. Bij vragen over pijnstillers kun je altijd onze klantenservice bereiken. De drogisten die aangesloten zijn bij onze webshop zijn de meest deskundige drogisten van Nederland, dus ben je altijd verzekerd van betrouwbaar advies.