Vegan Vitamine D

Vitamine D3 (cholecalciferol) is een vorm van vitamine D die van nature voorkomt in dierlijke producten en in het menselijk lichaam kan worden aangemaakt door blootstelling aan zonlicht. 

Lees verder

Actieve filters

Vitamine D3 voor veganisten

Veganisten kunnen vitamine D3 niet direct uit hun dieet halen, omdat het voornamelijk in dierlijke producten voorkomt. In plaats daarvan kunnen veganisten vitamine D3 verkrijgen uit veganistische supplementen die zijn gemaakt van lichen-extracten. Lichen zijn een samenwerking tussen een schimmel en algen en bevatten van nature vitamine D3. Het is belangrijk om erop te letten dat het supplement specifiek aangeeft dat het veganistisch is en afkomstig is van lichen-extracten, omdat veel gangbare vitamine D3-supplementen afkomstig zijn van dierlijke bronnen, zoals schapenwolvet.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat vitamine D3 supplementen niet zonder voorzorg moeten worden genomen. Overmatige inname van vitamine D kan leiden tot gezondheidsproblemen. Het is daarom aanbevolen om regelmatig bloedonderzoek te laten doen om de vitamine D-spiegels te controleren en supplementen alleen onder begeleiding van een arts of diëtist te nemen.