Sporttape

Bij Drogisterij.nl zijn verschillende soorten sporttape en kinesiotape verkrijgbaar van oa Hansaplast, Curetape en Dermaplast.

Lees verder

Actieve filters

Active sporttape M Dermaplast

Prijs € 13,21

DermaPlast® Active Sporttape is bijzonder geschikt voor de stabilisatie, fixatie en ondersteuning op plekken die tijdens het sporten zwaar worden belast

0

Active sporttape S Dermaplast

Prijs € 6,31

DermaPlast® Active Sporttape is bijzonder geschikt voor de stabilisatie, fixatie en ondersteuning op plekken die tijdens het sporten zwaar worden belast

0

Wat is sporttape:

Sporttape is een stevige tape die wordt gebruikt om gewrichten en spieren te ondersteunen tijdens sportactiviteiten. Het biedt stabiliteit en kan helpen bij het voorkomen of verminderen van blessures. Sporttape is meestal gemaakt van katoen en heeft een sterke kleeflaag.

Wat is kinesiotape:

Kinesiotape, ook bekend als elastische tape, is een flexibele tape die vaak wordt gebruikt in de sportfysiotherapie. Het is gemaakt van elastisch materiaal dat vergelijkbaar is met de elasticiteit van de huid. Kinesiotape wordt aangebracht met de bedoeling om de natuurlijke beweging van spieren en gewrichten te ondersteunen en te bevorderen. Het kan worden gebruikt om pijn en ontstekingen te verminderen en de bloed- en lymfecirculatie te verbeteren.

Wat is pre-cut kinesiotape:

Pre-cut kinesiotape is kinesiotape die al is voorgesneden in specifieke vormen, zoals strips of vormen voor bepaalde lichaamsdelen. Dit maakt het gemakkelijker om de tape aan te brengen zonder het te hoeven knippen.

Bij het kiezen van de juiste tape is het belangrijk om rekening te houden met het doel van het gebruik, de specifieke behoeften van het lichaamsdeel en eventuele allergieën voor bepaalde materialen.