Diarreeremmers

Diareeremmers zijn medicijnen die worden gebruikt om diarree te behandelen en de stoelgang te normaliseren. Ze werken door de darmbewegingen te vertragen, waardoor de ontlasting minder frequent wordt en de hoeveelheid water die in de darmen wordt geabsorbeerd, toeneemt.

Lees verder

Actieve filters

Tasectan capsules Tasectan

Prijs € 9,69

Tasectan is een effectief* medisch hulpmiddel tegen diarree dat de fysiologische functies van de darmwand herstelt.

0

Diarreeremmers

Diarree is een aandoening waarbij de ontlasting dun, waterig en frequent is. Het wordt vaak geassocieerd met een verhoogde stoelgang en kan gepaard gaan met buikkrampen, buikpijn, misselijkheid en soms braken.

Diarree treedt op wanneer de normale werking van de darmen verstoord is, waardoor voedsel en vocht te snel door het spijsverteringsstelsel bewegen. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals:

Infecties: Diarree is vaak het gevolg van een virale, bacteriële of parasitaire infectie in het maag-darmkanaal, zoals gastro-enteritis.

Voedselvergiftiging: Het consumeren van besmet voedsel of water kan leiden tot acute diarree.

Voedselintolerantie: Sommige mensen kunnen diarree ervaren als reactie op bepaalde voedingsmiddelen, zoals lactose-intolerantie of glutenintolerantie.

Medicijnen: Sommige medicijnen, zoals antibiotica, kunnen diarree veroorzaken als bijwerking.

Prikkelbare darmsyndroom (PDS): Dit is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door terugkerende buikpijn, veranderingen in de stoelgang (waaronder diarree) en andere darmgerelateerde symptomen.

In de meeste gevallen is diarree van voorbijgaande aard en verdwijnt het vanzelf binnen een paar dagen. Het is echter belangrijk om voldoende vochtinname te behouden om uitdroging te voorkomen, vooral bij jonge kinderen en oudere volwassenen. Als diarree aanhoudt, hevig is, gepaard gaat met bloed in de ontlasting, aanhoudende buikpijn veroorzaakt of als er andere zorgwekkende symptomen optreden, is het raadzaam om medisch advies in te winnen.