Filter op Gebruik

Filter op Lichaamsdeel

Filter op Merk

Anti-roodheid / couperose / rosacea

Couperose is een aandoening waarbij kleine bloedvaten in het gezicht verwijden en zichtbaar worden als rode lijntjes of vlekken. Hoewel er geen directe genezing voor couperose is, zijn er enkele producten in de drogisterij die kunnen helpen bij het beheersen van de symptomen en het verminderen van roodheid. Hier zijn enkele producten die je kunt overwegen:

Lees verder

Actieve filters

Rosacea creme Gladskin

Prijs € 32,50

Gladskin kan rosacea niet genezen, het kan echter wel ontstekingen voorkomen en symptomen verminderen.

0

Rosacea gel Gladskin

Prijs € 69,50

Gladskin Rosacea Gel is speciaal voor mensen met rosacea ontwikkeld, door het Nederlandse biotechnologiebedrijf Micreos

0

Rosacea gel Gladskin

Prijs € 49,50

Gladskin Rosacea is ’s werelds enige product dat alléén de slechte bacteriën doodt.

0

Rosacea gel Gladskin

Prijs € 32,50

Gladskin Rosacea is ’s werelds enige product dat alléén de slechte bacteriën op de huid doodt.

0

Couperose creme Biodermal

Prijs € 39,99

Couperose crème van Biodermal biedt een effectieve behandeling van huidproblemen zoals rosacea en couperose.

0

Couperose verzorgen

Groene concealer: Een groene concealer kan helpen bij het neutraliseren van roodheid. Breng een kleine hoeveelheid groene concealer aan op de rode gebieden van je gezicht voordat je je normale foundation aanbrengt. Dit helpt om de roodheid te camoufleren.

Verzachtende crèmes: Er zijn specifieke crèmes verkrijgbaar die zijn geformuleerd om de gevoelige huid met couperose te kalmeren. Deze crèmes bevatten vaak ingrediënten zoals kamille, calendula en aloë vera, die bekend staan om hun kalmerende eigenschappen. Breng de crème zachtjes aan op het getroffen gebied om de roodheid te verminderen.

Milde reinigingsproducten: Kies voor milde reinigingsproducten die speciaal zijn ontworpen voor de gevoelige huid. Vermijd agressieve scrubs en producten met harde chemicaliën, omdat deze de gevoelige huid kunnen irriteren en de roodheid kunnen verergeren.

Bescherming tegen de zon: Het beschermen van je huid tegen schadelijke UV-stralen is essentieel bij couperose. Gebruik dagelijks een breed-spectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF om je huid te beschermen tegen de zon. Dit helpt om verdere beschadiging van de bloedvaten te voorkomen en roodheid te verminderen.

Gezonde levensstijl: Een gezonde levensstijl kan ook bijdragen aan het beheersen van couperose. Vermijd triggers zoals hete dranken, alcohol en gekruid voedsel, die de roodheid kunnen verergeren. Zorg ook voor voldoende hydratatie en een gezond dieet met veel antioxidantrijke voedingsmiddelen.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze producten de symptomen van couperose kunnen helpen verminderen, maar ze zullen de aandoening niet volledig genezen. Als je ernstige couperose hebt of als de symptomen aanhouden, is het raadzaam om een dermatoloog te raadplegen voor een professionele evaluatie en behandelingsopties.