Covid-19 Corona

In drogisterijen kunnen COVID-19 zelftesten beschikbaar zijn voor particulier gebruik. Deze zelftesten zijn ontworpen om thuis te worden uitgevoerd en kunnen helpen bij het opsporen van een actieve COVID-19-infectie.

Lees verder

Actieve filters

Covid zelftest

Bij het kiezen en gebruiken van een COVID-19 zelftest, is het van cruciaal belang om de instructies op de verpakking zorgvuldig te volgen en te begrijpen. Bovendien zijn er enkele belangrijke aandachtspunten:

Geschiktheid: Zorg ervoor dat de zelftest is goedgekeurd door de juiste gezondheidsautoriteiten en geschikt is voor het beoogde gebruik. 

Tijd van testen: De meeste zelftesten werken het best nadat de persoon enkele dagen blootgesteld is aan het virus of na het optreden van symptomen. Het testen voordat er voldoende tijd is verstreken kan leiden tot valse negatieve resultaten.

Interpretatie van resultaten: Zorg ervoor dat je weet hoe je de testresultaten moet interpreteren en wat je moet doen als het resultaat positief is. 

Hygiëne: Volg strikte hygiënemaatregelen bij het uitvoeren van de test en zorg ervoor dat je je handen goed wast voordat je de test uitvoert.

Onthoud dat zelftesten geen vervanging zijn voor de adviezen van gezondheidsdeskundigen, en het is altijd raadzaam om bij vragen of zorgen contact op te nemen met een medische professional.