ORS

Het is belangrijk om ORS te gebruiken wanneer er sprake is van vochtverlies, omdat het helpt om het verloren vocht en de elektrolyten aan te vullen.

Lees verder

Actieve filters

ORS gebruiken

ORS (Oral Rehydration Solution) wordt gebruikt om uitdroging te behandelen of te voorkomen, vooral in geval van diarree, braken of intensieve lichamelijke activiteit. Het is verkrijgbaar bij Drogisterij.nl als poeder- of vloeistofzakjes die je moet oplossen in water volgens de instructies op de verpakking. 

Hier zijn enkele situaties waarin je ORS kunt overwegen:

Diarree: Als je last hebt van acute diarree, wat kan leiden tot uitdroging, kan het gebruik van ORS helpen om het verloren vocht en de elektrolyten aan te vullen.

Braken: Als je last hebt van braken, verlies je veel vocht en mineralen. ORS kan helpen om deze verliezen te compenseren.

Intensieve lichamelijke activiteit: Bij langdurige fysieke inspanning, vooral in warme omstandigheden, kan het drinken van ORS helpen om de vocht- en elektrolytenbalans te behouden.

Het is altijd raadzaam om de instructies op de verpakking van de ORS te volgen en indien nodig medisch advies in te winnen, vooral als de symptomen aanhouden of verergeren. ORS is geen vervanging voor medische behandeling, dus het is belangrijk om bij ernstige uitdroging of aanhoudende symptomen een arts te raadplegen.