Bloesemtherapie

Bloesemtherapie, ook wel bekend als Bach bloesemtherapie, is een vorm van alternatieve geneeskunde die gebruikmaakt van de energie van bloemen om emotioneel welzijn en balans te bevorderen. Het werd ontwikkeld door Dr. Edward Bach, een Engelse arts en homeopaat, in de jaren 1930.

Lees verder

Excuses voor het ongemak.

Zoek opnieuw

Bloesemtherapie voor het lichaam

Bloesemtherapie is gebaseerd op het idee dat bepaalde bloemen en planten emotionele onevenwichtigheden kunnen corrigeren en het zelfhelende vermogen van het lichaam kunnen ondersteunen. Het wordt vaak gebruikt om stress, angst, depressie, verdriet, onzekerheid en andere emotionele problemen aan te pakken.

De therapie maakt gebruik van de energetische eigenschappen van bloemen, die worden geëxtraheerd in waterige oplossingen. Deze oplossingen, bekend als Bach bloesemremedies, bevatten zeer verdunde extracten van specifieke bloemen en worden meestal oraal ingenomen. De remedies kunnen individueel worden geselecteerd op basis van de emotionele toestand van een persoon.

Het idee achter bloesemtherapie is dat de trillingsenergie van de bloemen wordt overgedragen aan het lichaam en de geest, waardoor de natuurlijke balans wordt hersteld. Het wordt verondersteld dat de bloesemremedies positieve emotionele veranderingen teweegbrengen en negatieve gevoelens verminderen.

Het is belangrijk op te merken dat bloesemtherapie geen vervanging is voor professionele medische behandeling bij ernstige psychische aandoeningen. Het wordt voornamelijk gebruikt als een aanvullende benadering van emotioneel welzijn en kan helpen bij het ondersteunen van positieve emoties en het bevorderen van veerkracht.

Net als bij andere vormen van alternatieve therapieën, is het raadzaam om een gekwalificeerde bloesemtherapeut te raadplegen die de juiste remedies kan aanbevelen op basis van jouw individuele behoeften en symptomen. Het is ook belangrijk om eventuele allergieën of gevoeligheden voor bloemen of planten te bespreken voordat je bloesemremedies gebruikt.