Oogpleisters

Bij Drogisterij.nl zijn verschillende soorten oogpleisters verkrijgbaar die worden gebruikt voor de behandeling van oogaandoeningen of ter bescherming van het oog. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten oogpleisters die beschikbaar zijn:

Lees verder

Actieve filters

Oogpleisters voor volwassenen

Deze oogpleisters zijn bedoeld voor volwassenen en worden gebruikt om een aangedaan oog te bedekken of af te schermen. Ze kunnen worden gebruikt bij aandoeningen zoals een scheelzien, een lui oog (amblyopie), of na een oogoperatie om het genezingsproces te bevorderen. Deze pleisters of oogkapjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, afhankelijk van de toepassing.

Oogpleisters voor kinderen

Speciale oogpleisters voor kinderen zijn ontworpen met aantrekkelijke kleuren, patronen of afbeeldingen om de pleister minder intimiderend of vervelend te maken voor jonge kinderen. Deze pleisters worden vaak gebruikt bij de behandeling van een lui oog (amblyopie) bij kinderen, waarbij het goede oog wordt afgedekt om het zwakkere oog te stimuleren. Net als bij volwassenen zijn er verschillende maten en vormen beschikbaar voor kinderpleisters.

Het is belangrijk om de instructies op de verpakking van de oogpleisters te volgen en, indien nodig, advies in te winnen bij een oogarts of optometrist voordat je deze gebruikt. Zij kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste oogpleisters en de duur van het gebruik ervan. Let ook op mogelijke allergische reacties en zorg ervoor dat de pleister goed op de huid rondom het oog blijft zitten zonder dat dit ongemak veroorzaakt.