Filter op Geslacht

Filter op Gebruik

Filter op Productopties

Filter op Variant

Filter op Merk

Gevoelige hoofdhuid

Het is belangrijk om mogelijke triggers voor de gevoeligheid van de hoofdhuid te identificeren en te vermijden. Dit kan het gebruik van hete stylingtools, agressieve haarproducten of bepaalde ingrediënten in haarverzorgingsproducten omvatten. 

Lees verder

Actieve filters

Gevoelige hoofdhuid verzorgen

Als je last hebt van een gevoelige hoofdhuid of een geïrriteerde schedel, zijn er enkele producten verkrijgbaar bij Drogisterij.nl die verlichting kunnen bieden. Hier zijn enkele opties die je kunt overwegen:

Milde shampoo: Kies voor een milde shampoo die speciaal is geformuleerd voor een gevoelige hoofdhuid. Deze shampoos bevatten vaak ingrediënten zoals kamille, aloë vera of havermout, die kalmerende eigenschappen hebben. Vermijd shampoos met sterke geuren of agressieve ingrediënten die de hoofdhuid kunnen irriteren.

Hoofdhuidconditioners: Er zijn speciale conditioners verkrijgbaar die gericht zijn op het verzachten en kalmeren van de hoofdhuid. Deze conditioners kunnen na het wassen worden aangebracht en helpen de gevoelige huid te hydrateren en irritatie te verminderen.

Hoofdhuidserums: Er zijn ook serums verkrijgbaar die speciaal zijn ontworpen voor een gevoelige hoofdhuid. Deze serums bevatten vaak verzachtende en kalmerende ingrediënten zoals kamille, lavendel of tea tree olie. Ze kunnen direct op de hoofdhuid worden aangebracht om irritatie te verminderen.

Als de irritatie aanhoudt of verergert, is het raadzaam om een arts of dermatoloog te raadplegen voor een professionele beoordeling en advies.