Filter op Doelgroep

Filter op Gebruik

Filter op Lichaamsdeel

Filter op Bron

Filter op Kleur

Filter op Productopties

Filter op Ingrediënten

Filter op Variant

Filter op Smaken

Filter op Geuren

Filter op Merk

Keel, Neus & Luchtwegen

Heb je regelmatig een griep of verkoudheid te pakken? Of heb je vaak last van een verstopte neus, niesbuien en ademhalingsproblemen? Door een goede weerstand op te bouwen kan je lichaam ziekmakende bacteriën en virussen beter bestrijden. Er zijn verschillende producten die ervoor zorgen dat je weerstand verbetert en je je weer fit voelt.

Lees verder

Actieve filters

Waardoor worden griep, verkoudheid en luchtwegenproblemen veroorzaakt?

Je afweersysteem is iedere dag druk bezig om je te beschermen tegen allerlei ziektekiemen. Per dag wordt je lichaam wel zo’n zeven keer (!) aangevallen door een virus, bacterie of schimmel. Soms is je lichaam verzwakt en kan het niet tegen deze ziektemakers op. Er worden dan niet genoeg antistoffen en witte bloedcellen door je immuunsysteem aangemaakt, waardoor je ziek wordt. Bacteriën en virussen worden veelal door mensen doorgegeven door hoesten, niezen en elkaar de hand schudden. 

Hoe verbeter je je weerstand en verminder je klachten?

Het is belangrijk om je weerstand te verhogen en zo minder vatbaar te zijn voor ziekten. Er bestaan diverse manieren om je afweersysteem op een natuurlijke manier te helpen. Eet gezond, beweeg voldoende, let op je hygiëne en rust genoeg. Wanneer je toch last krijgt van een griep, verkoudheid of luchtwegproblemen, dan zijn er producten die je klachten kunnen verlichten. Op Drogisterij.nl vind je bijvoorbeeld siroop, tabletten, spray en pastilles om je keel te verzachten. Deze worden aangeboden door verscheidene merken, zoals A. Vogel, Dampo en Strepsils. Ook een Fluimucil bruistablet, pastille of drank werkt slijmoplossend en verwijdert zo vastzittend slijm in de keel en longen. Hierdoor verdwijnt een hardnekkige hoest en benauwd gevoel. Om klachten in de neus en met inhalatie te verminderen kun je kiezen uit stoomdruppels, neusspray en zoutoplossingen. In sommige neusdruppels of neusspray zit de stof Xylometazoline. Dit zorgt ervoor dat het neusslijmvlies slinkt, waardoor je minder last hebt van een verstopte neus. In ons assortiment vind je ook anti-rook producten en middelen tegen hooikoorts om luchtwegproblemen uit de weg te gaan.

Lees voor het gebruik van deze geneesmiddelen aandachtig de bijsluiter door!