Oorverzorging

Niets zo vervelend als de hele dag een piep in je oren omdat je je oren te lang aan geluidsoverlast hebt blootgesteld. Wees daarom slim en schaf oordopjes aan. Niet alleen fijn voor nu, maar ook voor later. Want een goed gehoor wil je zo lang mogelijk behouden. Daarnaast is het belangrijk en prettig om je oren zo schoon en irritatievrij mogelijk te houden. Op Drogisterij.nl kun je kiezen uit een breed aanbod aan producten voor een optimale oorverzorging. 

Lees verder

Actieve filters

Hoe bescherm je je gehoor tegen geluid en water?

Als je regelmatig naar een concert of festival gaat of tijdens je werk veel lawaai om je heen hebt, loop je het risico gehoorschade op te lopen. Als je te vaak harde muziek of lawaai op je oren negeert, ga je na een tijdje merken dat je minder hoort. Of zachte geluiden gaan voor jou veel harder klinken en doen pijn aan je oren. Gehoorschade kan zelfs leiden tot een blijvende piep of ruis. Dit wordt tinnitus genoemd. Gehoorschade die eenmaal is opgelopen, is vaak niet meer te genezen. Het is dus essentieel dat je je oren goed beschermt. Omdat iedereen een andere pijngrens heeft en het per moment kan verschillen welk niveau decibel storend is, hebben we bij Drogisterij.nl een breed assortiment aan gehoorbeschermingsproducten. Zo kun je bij ons terecht voor oorkappen, universele oordopjes gemaakt van huidvriendelijk silicone of schuim, Sanohra oordopjes voor in het vliegtuig, Partyplug oordopjes voor harde muziek, Sleepsoft oordopjes om sneller in slaap te komen en Motosafe oordopjes voor tijdens het motorrijden. Voor iedere situatie zijn er wel oordopjes die geluid filteren. 

Daarnaast bieden we ook comfortabele oordoppen om water in je oren te voorkomen, bijvoorbeeld in het zwembad, onder de douche of tijdens watersport. Deze sluiten je gehoorgang waterdicht af, maar laten wel geluid door. Het gebruik van oordopjes in het water kan een oorontsteking of zogeheten "surfersoor" voorkomen. Naast de eerdergenoemde merken hebben we ook andere bekende merken in ons aanbod, zoals Mack´s, Pluggerz, Nonoise en Noizzez.

Hoe houd je je oren schoon en irritatievrij?

Een goede oorhygiëne voorkomt viezigheid in je oren en andere oorklachten. Bovendien zorgt het ervoor dat je optimaal blijft horen. Op Drogisterij.nl kun je bijvoorbeeld Otalgan oorsmeer druppels kopen. Deze verwijderen oorsmeer, talg, haartjes en afgestoten huidschilfers uit je gehoorgang. Ook oorspray van bijvoorbeeld A. Vogel kan helpen om oorsmeer te verwijderen en je oren schoon te houden. Verder is oorschelpolie aan te raden bij huidongemakken, zoals jeuk, irritatie en eczeem. Andere hulpmiddelen om je oren schoon te maken zijn onze earcleaningsets, earscratchers, oorpompen en reinigingsvloeistof. En een goede tip om je weerstand te verhogen en het gevoel van een drukkend hoofd te verzachten: het gebruik van oorkaarsen. Wij verkopen oorkaarsen van de merken Natura en Biosun, die je tot het aangegeven punt laat opbranden in je oor. De rook die hierbij vrijkomt circuleert tot diep in de gehoorgang en geeft daar een ontspannende warmte af. Oorkaarsen kunnen gebruikt worden voor veel verschillende doelen. Bijvoorbeeld ter ondersteuning van de normale oorsmeerproductie, om het afweersysteem te activeren, om stress en spanningen te verminderen en om een gezonde slaap te bevorderen. Zo zie je maar; een goede oorhygiëne heeft vele voordelen.