Bescherming & Hygiëne

Het is belangrijk om regelmatig je handen te wassen met water en zeep gedurende minimaal 20 seconden, vooral voor en na het eten, na een toiletbezoek, na het aanraken van oppervlakken in openbare ruimtes en na hoesten of niezen. Handgels en zeep moeten worden gebruikt volgens de instructies op de verpakking.

Lees verder

Actieve filters

Hygiëne producten

Bij Drogisterij.nl zijn verschillende producten beschikbaar om goede handhygiëne te bevorderen. Hier zijn enkele opties die je kunt overwegen:

Handgels/desinfecterende handgel: Deze gels bevatten meestal een hoog percentage alcohol om de handen effectief te reinigen en ziektekiemen te doden. Ze zijn handig voor onderweg wanneer water en zeep niet direct beschikbaar zijn. Kies voor een handgel met minimaal 60% alcohol voor optimale effectiviteit.

Handzeep: Er zijn verschillende soorten handzeep verkrijgbaar in de drogisterij. Kies voor een milde handzeep die de handen grondig reinigt zonder ze uit te drogen. Let op producten die antibacteriële ingrediënten bevatten, zoals triclosan of triclocarban.

Handschoenen: Wegwerphandschoenen kunnen nuttig zijn bij bepaalde taken waarbij je direct contact met vuil of potentieel schadelijke stoffen vermijdt. Ze bieden een extra beschermende barrière voor je handen. Kies voor handschoenen die passen bij de specifieke taak die je uitvoert, zoals latex handschoenen, vinyl handschoenen of nitril handschoenen.

Let er op dat goede handhygiëne niet alleen belangrijk is tijdens de periode van ziekte-uitbraken, maar een essentiële gewoonte zou moeten zijn om de verspreiding van ziektekiemen in het algemeen te voorkomen.