Gaasjes

Bij Drogisterij.nl zijn verschillende soorten kompressen verkrijgbaar die worden gebruikt voor wondverzorging en andere medische toepassingen van oa. Cutisoft en Hekapres.

Lees verder

Actieve filters

Biogaze 5 x 5 cm Biogaze

Prijs € 6,55

Biogaze® kan worden gebruikt voor de bedekking van wonden en lichte huidbeschadigingen en als eerste hulp bij oppervlakkige en kleine brandwonden.

0

Classic 10 x 10 cm Cuticell

Prijs € 8,24

Cuticell, niet-verklevend fijnmazig acetaatgaas geïmpregneerd met een zalf op basis van Eucerit; voor oppervlakkige, vochtafgevende wonden.

0

Gaaskompressen 10 x 10 cm Heltiq

Prijs € 4,49

Even fijn er tussen uit, een tochtje op de fiets. Zonnetje erbij, de middag kan niet meer stuk. En dan gebeurt het, een hobbel in het wegdek of obstakel op de weg. U valt. Een fikse schaafwond is het gevolg, maar gelukkig houdt u de schade beperkt.

0

Soorten gaasjes of kompressen

Steriele kompressen: Dit zijn zachte, absorberende en steriele doeken die worden gebruikt om wonden af te dekken en te beschermen tegen infecties. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, afhankelijk van de grootte van de wond.

Niet-steriele kompressen: Deze kompressen zijn vergelijkbaar met steriele kompressen, maar ze zijn niet gesteriliseerd. Ze kunnen worden gebruikt voor het reinigen van wonden of voor andere toepassingen waar steriliteit niet essentieel is.

Gaaskompressen: Dit zijn kompressen die zijn gemaakt van gaas, wat zorgt voor een goede luchtcirculatie rond de wond.

Hydrocolloïde kompressen: Deze kompressen bevatten gelachtige stoffen die vocht uit de wond absorberen en een vochtig wondmilieu bevorderen, wat kan helpen bij het bevorderen van de genezing.

Alginaatkompressen: Deze kompressen bevatten alginaatvezels afkomstig van zeewier, wat zorgt voor een goede wondgenezing en absorptie van vocht bij natte wonden.

Siliconenkompressen: Deze kompressen zijn gemaakt van siliconenmateriaal dat niet aan de wond blijft kleven en kan helpen bij het verminderen van littekenvorming.

Zilverkompressen: Deze kompressen zijn geïmpregneerd met zilver, wat antibacteriële eigenschappen heeft en kan helpen bij het voorkomen van infecties.

Het juiste type kompres hangt af van de aard en grootte van de wond, de mate van absorptie die nodig is en eventuele specifieke behoeften van de patiënt. Bij twijfel over welk kompres het meest geschikt is voor een bepaalde wond, is het raadzaam om advies in te winnen bij een medewerker in de drogisterij of een medische professional.