Oordruppels

Oordruppels zijn verkrijgbaar bij Drogisterij.nl en kunnen worden gebruikt voor verschillende oorproblemen, zoals oorpijn, oorinfecties of overtollig oorsmeer. Hier zijn enkele algemene richtlijnen voor het gebruik van oordruppels:

Lees verder

Actieve filters

Dry ears Get Plugged

Prijs € 7,95

Speciaal voor het ongemak van water in de oren na een douche, bad of een duik in het zwembad.

0

Ordexma oorschelpolie Aromed

Prijs € 9,50

Ordexma Oorschelpolie is aan te bevelen bij huid ongemakken, zoals jeuk, irritatie, psoriasis, eczeem van de oorschelp

0

Oorsmeer Otalgan

Prijs € 11,49

Otalgan Oorsmeer om overmatig oorsmeer zacht te maken en te verwijderen

0

Oordruppels gebruiken

Lees de instructies: Lees altijd de instructies op de verpakking van de oordruppels voordat je ze gebruikt. Volg de aanbevolen dosering en gebruiksfrequentie.
Was je handen: Zorg ervoor dat je je handen grondig wast voordat je de oordruppels aanbrengt om het risico op infecties te verminderen.
Warm de druppels op: Sommige oordruppels werken het beste als ze op lichaamstemperatuur zijn. Houd de fles tussen je handen om de druppels op te warmen voordat je ze aanbrengt.
Ga comfortabel liggen: Ga op je zij liggen met het aangedane oor naar boven gericht. Dit zorgt ervoor dat de druppels goed in het oor kunnen komen.
 Trek het oor voorzichtig naar achteren en omhoog: Trek voorzichtig aan het oorlelletje om de gehoorgang recht te trekken. Dit helpt de druppels beter in het oor te laten lopen.
 Breng de druppels aan: Houd de fles met de druppeltuit boven het oor en laat de juiste hoeveelheid druppels in het oor vallen. Zorg ervoor dat de druppels in de gehoorgang terechtkomen en niet op de huid rondom het oor.
 Blijf nog enkele minuten liggen: Blijf nog enkele minuten in dezelfde positie liggen, zodat de druppels goed in het oor kunnen trekken. Plaats indien nodig een schoon stukje tissue of een wattenbolletje in het oor om lekkage te voorkomen.
 Herhaal indien nodig: Afhankelijk van de instructies op de verpakking, kun je de druppels meerdere keren per dag aanbrengen. Volg de aanbevolen gebruiksfrequentie en duur van de behandeling.

Het is belangrijk om de instructies op de verpakking van de oordruppels nauwkeurig op te volgen. Als je twijfels hebt over het gebruik of als de symptomen aanhouden of verergeren, raadpleeg dan een arts of een professionele zorgverlener voor advies.