Aambeien

Aambeien kunnen op verschillende manieren behandeld worden, afhankelijk van de ernst van de symptomen. Hier zijn enkele algemene tips voor de behandeling van aambeien:

Lees verder

Actieve filters

Curanol zalf Curanol

Prijs € 14,73

Verzorging van de huid rond de anus, ook tijdens de zwangerschap of na de bevalling

0

Sperti cooling gel Sperti

Prijs € 11,39

Verkoelende en verzachtende gel voor de gevoelige, rode huid, met name rond de dunne huid van de anus.

0

Tips om aambeien te verzorgen

Zorg voor goede hygiëne: Houd het anale gebied schoon door na elke stoelgang zachtjes te reinigen met water en milde zeep. Vermijd het gebruik van ruw toiletpapier, omdat dit de aambeien kan irriteren. Gebruik indien nodig vochtige doekjes of een bidet voor een zachtere reiniging.

Warme baden of zitbaden: Neem regelmatig warme baden of zitbaden (zit in een ondiepe bak met warm water) om de pijn en zwelling te verminderen. Doe dit gedurende ongeveer 10-15 minuten meerdere keren per dag. Voeg eventueel een mild desinfecterend middel zoals zout of kamille toe aan het water.

Gebruik lokale behandelingen: Breng aambeienzalf of -crème aan op het getroffen gebied om de symptomen te verlichten. Deze producten bevatten vaak ingrediënten zoals hydrocortison, lidocaïne, zinkoxide of hamamelis die helpen bij het verminderen van jeuk, pijn en ontsteking. Volg de instructies op de verpakking voor het juiste gebruik.

Verzorg de stoelgang: Zorg voor een zachte stoelgang om verdere irritatie te voorkomen. Drink voldoende water, eet vezelrijke voedingsmiddelen en vermijd het te lang ophouden van de ontlasting. Je kunt indien nodig ook vezelsupplementen gebruiken om de stoelgang soepeler te maken.

Vermijd overmatig persen: Probeer tijdens het ontlasten overmatig persen te vermijden, omdat dit de druk op de aambeien kan verhogen. Neem de tijd voor de stoelgang en gebruik indien nodig een voetenbankje om een squat-positie aan te nemen.

Als de symptomen aanhouden, verergeren of als je ernstige bloedingen ervaart, is het raadzaam om een arts te raadplegen voor verder advies en behandeling.