Filter op Geslacht

Filter op Doelgroep

Filter op Gebruik

Filter op Lichaamsdeel

Filter op Gewenst effect

Filter op Bron

Filter op Kleur

Filter op Productopties

Filter op Ingrediënten

Filter op Variant

Filter op Smaken

Filter op Merk

Mondverzorging

Een goede mondhygiëne kan helpen bij het voorkomen van een slechte adem, tandbederf en tandvleesaandoeningen. Om je mond gezond en fris te houden, kun je op Drogisterij.nl kiezen uit een groot aanbod aan producten voor mondverzorging.

Lees verder

Actieve filters

Waarom is een goede mondverzorging belangrijk?

Een gezonde mond betekent genoeg goede bacteriën behouden en daarnaast slechte bacteriën verwijderen. Slechte bacteriën zorgen namelijk voor tandplak en beschadigingen aan het tandvlees en de tanden. Dit kan infecties veroorzaken. Bovendien kunnen ziekmakende bacteriën via ontstekingen in de mond eenvoudig in de longen en bloedbaan terechtkomen en daar schade aanrichten. De mondgezondheid is dus essentieel voor de algehele gezondheid. Daarnaast is je mond je visitekaartje en voel je je met een frisse, stralende lach zelfverzekerder.

Op zoek naar producten voor mondverzorging?

Iedereen heeft een andere routine om zijn of haar mond schoon en gezond te houden. Daarom bieden we diverse producten aan voor gebits- en mondreiniging:

Tandenborstel. Voor zowel handtandenborstels als elektrische tandenborstels kun je bij ons terecht. Poets je tanden iedere dag twee keer zorgvuldig en zet niet te veel kracht. Een goed reinigende poetsbeurt duurt 2 minuten. Een tandenborstel of opzetborsteltje vervang je ongeveer na drie maanden of eerder, als de haarbosjes uit elkaar gaan staan. 

Tandpasta. In ons assortiment vind je diverse soorten tandpasta, bijvoorbeeld tandpasta tegen tandsteen, voor gevoelige tanden of om je tanden witter te maken. Om gaatjes in tanden en kiezen te voorkomen is het aan te raden om een tandpasta met fluoride te kiezen. 

Mondspoeling. Gebruik mondspoeling om de laatste bacteriën uit je mond te halen na het tandenpoetsen, de kans op gaatjes te verkleinen en een frisse adem te hebben. Kies ook voor een mondspoeling bij een tandvleesontsteking of om infecties na een tandheelkundige ingreep te voorkomen.

Tandenstokers, ragers en flosdraad. Met je tanden poetsen en je mond spoelen bereik je de ruimte tussen je tanden en kiezen niet. Vuil dat daar achterblijft kan gaan ontsteken. Met tandenstokers, ragers of flossdraad kun je achtergebleven etensresten goed weghalen. 

Tongschraper. Als laatste onderdeel van je gebitsreiniging kun je nog je tong schrapen om zo de bacteriën die daarop zijn achtergebleven te verwijderen.

Waaruit bestaat een goede lipverzorging?

Naast het gezond houden van de binnenkant van je mond, is het verzorgen van de buitenkant ook iets om aandacht aan te besteden. De huid van je lippen is extra gevoelig. Als het seizoen verandert of je weerstand vermindert, dan zul je dit snel merken aan je lippen. Ze kunnen dan droog of beschadigd raken. De lipverzorgingsproducten van Drogisterij.nl helpen je lippen te beschermen. Je kunt bij ons lippenbalsem, lippencrème en lipstick bestellen van merken als Labello, Purol en Blistex.