Filter op Doelgroep

Filter op Gebruik

Filter op Huid type

Filter op Gewenst effect

Filter op Bron

Filter op Productopties

Filter op Ingrediënten

Filter op Variant

Filter op Geuren

Filter op Merk

Aromatherapie

Aromatherapie is een complementaire benadering van gezondheid en welzijn waarbij gebruik wordt gemaakt van geuren en aroma's van essentiële oliën. Essentiële oliën zijn geconcentreerde extracten van plantaardig materiaal, zoals bloemen, bladeren, schors, zaden en wortels. 

Lees verder

Actieve filters

Aromatherapie voor het lichaam

Deze oliën worden gebruikt om een scala aan fysieke, mentale en emotionele klachten te behandelen. Voor het lichaam kan aromatherapie verschillende voordelen bieden:

Ontspanning en stressverlichting: Veel essentiële oliën hebben ontspannende eigenschappen en kunnen helpen bij het verminderen van stress, angst en spanning. Oliën zoals lavendel, kamille, bergamot en rozemarijn kunnen kalmerend werken en de geest tot rust brengen.

Verlichting van pijn en ontsteking: Sommige essentiële oliën, zoals pepermunt, eucalyptus en gember, hebben pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen. Ze kunnen worden gebruikt voor massage, kompressen of baden om pijnlijke spieren, gewrichten of hoofdpijn te verlichten.

Verbetering van de spijsvertering: Essentiële oliën zoals pepermunt, gember en citroen kunnen de spijsvertering ondersteunen en helpen bij klachten zoals indigestie, winderigheid en misselijkheid. Ze kunnen worden ingenomen, verdund in water, of topisch aangebracht op de buikstreek.

Verbetering van de huidgezondheid: Essentiële oliën zoals tea tree, lavendel, rozemarijn en geranium kunnen gunstig zijn voor de huid. Ze hebben antibacteriële, antischimmel- en ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij huidproblemen zoals acne, eczeem en jeuk.

Verbetering van de slaapkwaliteit: Sommige essentiële oliën, waaronder lavendel, kamille en sandelhout, kunnen helpen bij het bevorderen van ontspanning en een goede nachtrust. Ze kunnen worden gebruikt in diffusers, sprays of toegevoegd aan een warm bad voor het slapengaan.

Het is belangrijk op te merken dat essentiële oliën geconcentreerde stoffen zijn en voorzichtig moeten worden gebruikt. Ze moeten worden verdund voordat ze op de huid worden aangebracht en sommige oliën kunnen niet geschikt zijn voor gebruik bij bepaalde gezondheidsproblemen of tijdens zwangerschap. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde aromatherapeut of zorgverlener voor advies over het veilig gebruik van essentiële oliën.

Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat aromatherapie een complementaire therapie is en geen vervanging voor medische behandeling. Bij ernstige gezondheidsproblemen is het altijd raadzaam om professioneel medisch advies in te winnen.