Filter op Geslacht

Filter op Doelgroep

Filter op Gebruik

Filter op Huid type

Filter op Haar type

Filter op Gewenst effect

Filter op Kleur

Filter op Productopties

Filter op Ingrediënten

Filter op Variant

Filter op Geuren

Filter op Merk

Haarverzorging

Met de juiste haarverzorging krijg je gezonde, schone en stralende lokken. Omdat niet ieder haar hetzelfde is, bieden we op Drogisterij.nl een ruim aanbod aan producten om ieder haartype goed te verzorgen en te stylen.

Lees verder

Actieve filters

Waarom is een goede haarverzorging belangrijk?

Je voelt je een stuk beter als je haar er verzorgd en gezond uitziet. Om volle en glanzende lokken te krijgen heeft je haar wel wat hulp nodig. Gezonde voeding, vitamines en mineralen dragen bij aan een goede haarconditie. Daarom zitten er in haarverzorgingsproducten voedende vitamines en mineralen. Zo versterkt het mineraal zink het haar, waardoor je haar niet zo snel splijt. Zink stimuleert ook de celdeling en zo een gezonde haargroei. Vitamine B8 draagt bij aan normale haargroei en het behoud van glanzend en sterk haar. En vitamine B5 geeft het haar meer volume en helpt uitdroging te voorkomen. 

Hoe verzorg je jouw haartype het beste?

Niet iedereen heeft baat bij hetzelfde haarproduct. Ieder haar is anders en heeft andere behoeftes. 

Zo hebben mensen met krullend haar vaak een drogere hoofdhuid en haar. Daarom kun je voor krullend haar het beste milde producten gebruiken die niet sterk ontvetten, omdat dit de hoofdhuid droger maakt dan nodig is. Als je een conditioner gebruikt is het aan te raden om er een te kiezen met weinig of geen siliconen. Deze maken je haar namelijk zwaarder, waardoor je krullen eerder zullen uitzakken. Verder kun je krullend haar het beste vóór het douchen kammen of borstelen, omdat je je krullen er anders uitkamt. Je kunt een mousse gebruiken om je krullen in model te kneden.

Stijl haar heeft de neiging om snel vet te worden en weinig volume te hebben. Als je stijl haar hebt, zul je hierdoor de neiging hebben om het vaker te wassen dan nodig. Eén tot twee keer per week je haren wassen is voldoende. Verder kun je het beste een milde shampoo gebruiken die minder agressief is. Als je een conditioner gebruikt, let er dan op dat je deze alleen op je haarpunten smeert en niet op de hoofdhuid. Zo wordt je haar minder snel vet.

Verder heeft bijvoorbeeld droog haar meer hydratatie en voeding nodig, terwijl vetter haar producten nodig heeft die overtollig talg neutraliseren en extra talgaanmaak tegengaan.

Op Drogisterij.nl vind je voor krullend, stijl, droog, vet én normaal haar de juiste haarverzorgingsproducten. Denk aan een goede (droog)shampoo, conditioner, serum, haarkleuring en mousse, gel of spray om je haar te stylen.