Vegan tandpasta & tandenborstels

Tandpasta van The Humble Co of tandenborstels van Jack N Jill bestel je eenvoudig bij Drogisterij.nl

Lees verder

Actieve filters

Vegan tandpasta

Controleer de ingrediëntenlijst: Vermijd tandpasta's die ingrediënten zoals glycerine (kan van dierlijke of plantaardige bronnen zijn), caseïne (een melkderivaat) of propolis (afkomstig van bijen) bevatten. Kies in plaats daarvan tandpasta's die plantaardige ingrediënten bevatten zoals natriumbicarbonaat, plantaardige oliën en essentiële oliën.

Zoek naar vegan keurmerken: Sommige tandpastamerken kunnen specifieke veganistische keurmerken hebben die aangeven dat hun producten vrij zijn van dierlijke ingrediënten en niet op dieren zijn getest. Let op logo's zoals het "Vegan Society" logo of andere erkende veganistische keurmerken.

Duurzame tandenborstels

Borstelharen: Traditionele tandenborstels hebben vaak borstelharen gemaakt van dierlijke haren, zoals varkenshaar. Kies in plaats daarvan tandenborstels met borstelharen gemaakt van plantaardige vezels zoals bamboe of synthetische vezels.

Handvat: Veel tandenborstels hebben handvatten gemaakt van plastic. Als je een duurzamer alternatief wilt, kies dan voor tandenborstels met een handvat van bamboe of andere milieuvriendelijke materialen.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle vegan tandpasta's en tandenborstels automatisch natuurlijk of milieuvriendelijk zijn. Als je ook op zoek bent naar natuurlijke en duurzame opties, let dan op producten die biologisch, vrij van kunstmatige toevoegingen en verpakkingsvriendelijk zijn.