Mineralen multi

Multimineralen zijn verkrijgbaar op Drogisterij.nl in tabletten, druppels en capsules. Ze voorzien je in één keer van de dagelijkse behoefte aan belangrijke mineralen en sporenelementen. Daarom zijn multimineralen een goede aanvulling op de voeding.

Lees verder

Actieve filters

Multi VitaMin Wapiti

Prijs € 14,45

Vitamines en mineralen zijn onmisbaar voor het goed blijven functioneren van ons lichaam.

0

Waarom zijn mineralen belangrijk?

Mineralen zijn de bouwstenen van het lichaam. Ze zijn belangrijk voor diverse functies. Voorbeelden hiervan zijn:
Het behoud van sterke botten
Het behoud van soepele spieren
Het in stand houden van een goede weerstand
Het vrijmaken van energie uit de voeding
De overdracht van prikkels tussen zenuwcellen
Het beschermen van gezonde cellen tegen invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en zonlicht
De opbouw en het behoud van sterke tanden

Welke multimineralen zijn aan te bevelen voor bepaalde groepen? 

Tekorten aan mineralen en sporenelementen zijn vaak het gevolg van eenzijdige eetgewoontes, een specifiek dieet, een langdurige ziekte of chronisch medicijngebruik. Verder hebben specifieke groepen soms een verhoogde behoefte aan bepaalde mineralen. Zo hebben zwangere vrouwen, vegetariërs en veganisten vaak meer behoefte aan ijzer. Topsporters hebben bijvoorbeeld vaak meer behoefte aan natrium. Tekorten aan deze mineralen kunnen zich uiten in vermoeidheid, lusteloosheid en concentratieproblemen. Het innemen van multimineralen kan deze klachten verminderen.

Kun je ook te veel mineralen binnenkrijgen? 

Alleen wanneer je langdurig supplementen met hoge doseringen gebruikt bestaat de kans dat je een te veel aan mineralen binnenkrijgt. Dit kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Van natrium, calcium, magnesium, jodium, selenium, zink en molybdeen kun je te veel binnenkrijgen. Kijk bijvoorbeeld op de website van het Voedingscentrum wat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is per mineraal. Op het etiket van het supplement staat ook de referentie-inname vermeld.

Hoe gebruik je multimineralen? 

Kijk altijd in de bijsluiter hoe je een voedingssupplement gebruikt. Overschrijd de aanbevolen dagdosering niet. Vaak is het aan te raden een tablet tijdens de maaltijd met water in te nemen. Als je een dosis bent vergeten, vervolg dan je normale innamepatroon. Neem geen extra dosis om een overgeslagen dosis in te halen. De duur van het gebruik kan worden verlengd als daar behoefte toe is.