Optiek accessoires

Het verzorgen van je bril is belangrijk om deze in goede conditie te houden. Bij Drogisterij.nl bestel je eenvoudig de producten die je daarvoor nodig hebt. Met brilspray reinig je de glazen van je bril in no-time.

Lees verder

Actieve filters

Bril reinigen met brilspray

Het reinigen van je bril met een speciale brilspray is een effectieve manier om vuil, vingerafdrukken en vetvlekken te verwijderen. Hier zijn de stappen om je bril schoon te maken met brilspray:

Spoel je bril af: Spoel je bril eerst af onder lauwwarm water om eventueel grof vuil of stof te verwijderen. Dit voorkomt krassen op de glazen tijdens het reinigingsproces.

Breng de brilspray aan: Spuit een kleine hoeveelheid brilspray op beide zijden van de glazen. Zorg ervoor dat je de spray gelijkmatig over het oppervlak verdeelt.

Veeg de glazen schoon: Gebruik een schone, pluisvrije microvezeldoek om de glazen voorzichtig schoon te vegen. Maak zachte, cirkelvormige bewegingen en zorg ervoor dat je alle delen van de glazen bedekt. Vermijd het gebruik van papieren handdoeken of kledingstukken, omdat deze krassen kunnen veroorzaken.

Reinig het montuur: Veeg met dezelfde microvezeldoek voorzichtig over het montuur om vuil en vlekken te verwijderen.

Na het reinigen kun je je bril eventueel drogen met een zachte doek of laten drogen aan de lucht. Herhaal deze stappen indien nodig, afhankelijk van de mate van vuilheid van je bril.

Het is belangrijk om een speciale brilspray te gebruiken die geschikt is voor brillenglazen. Vermijd het gebruik van huishoudelijke schoonmaakmiddelen of oplosmiddelen, omdat deze het oppervlak van de glazen kunnen beschadigen. Raadpleeg bij twijfel de instructies op de verpakking van de brilspray of neem contact op met een opticien voor advies.