Filter op Gebruik

Filter op Kleur

Filter op Merk

Menstruatiepijn

Buikpijn, rugpijn, hoofdpijn: het zijn veelvoorkomende klachten van vrouwen tijdens hun menstruatie. Ook wanneer het patroon van je menstruatie begint te veranderen na je 40e levensjaar kun je daar als vrouw last van hebben. Op Drogisterij.nl vind je verschillende producten die klachten tijdens de menstruatie of menopauze verlichten.

Lees verder

Actieve filters

Waarom menstrueer je als vrouw en hoe kun je menstruatieklachten verminderen?

Elke maand ontstaat er slijmvlies in je baarmoeder om je voor te bereiden op een zwangerschap. Op de helft van je cyclus komt er een eicel vrij uit je eierstokken. Als deze bevrucht wordt, ben je zwanger en blijft het slijmvlies zitten. Maar in de meeste gevallen blijft de eicel onbevrucht en is het slijmvlies dus onnodig. Het wordt dan afgevoerd. Dit noem je de menstruatie. Je lichaam maakt dan het stofje prostaglandine aan om te zorgen dat je baarmoeder zich samentrekt en het slijmvlies gemakkelijk afgestoten kan worden.

Dit samentrekken kan menstruatiepijn veroorzaken. Gelukkig kun je deze klachten goed verminderen met Aleve Feminax tabletten. Deze zijn speciaal ontwikkeld om de oorzaak van menstruatiepijn aan te pakken. Ze houden de aanmaak van prostaglandine in toom, waardoor je baarmoeder minder heftig samentrekt. Het resultaat is minder pijn en minder bloedverlies. Het middel werkt snel en tot wel 12 uur lang. Op Drogisterij.nl kun je Aleve Feminax verpakkingen kopen met een inhoud van 12 tabletten.