Oordouche

Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij een arts of een professionele zorgverlener voordat je een oordouche of oorkaars gebruikt. Zij kunnen je de juiste instructies geven en je helpen bepalen of deze producten geschikt zijn voor jouw specifieke situatie.

Lees verder

Actieve filters

Oordouche gebruiken

Een oordouche, ook wel een oorspoeler genoemd, wordt gebruikt om overtollig oorsmeer of vuil uit het oor te spoelen. Het kan worden gebruikt als onderdeel van de reguliere oorhygiëne of bij de behandeling van oorproblemen, zoals een ophoping van oorsmeer of een verstopte gehoorgang. Oordouches worden meestal gebruikt in combinatie met lauw water. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen en, indien nodig, advies in te winnen bij een arts of audicien voordat je een oordouche gebruikt.

Oorkaarsen gebruiken

Oorkaarsen worden soms gebruikt voor ontspanning of om een gevoel van oorzuivering te creëren. Het is belangrijk op te merken dat er echter weinig wetenschappelijk bewijs is dat oorkaarsen effectief zijn in het verwijderen van oorsmeer of het behandelen van oorproblemen. Bovendien kunnen oorkaarsen potentieel gevaarlijk zijn en brandwonden of andere verwondingen veroorzaken als ze niet correct worden gebruikt. Het wordt daarom over het algemeen afgeraden om oorkaarsen te gebruiken.