Insecten & Teken

Last van insectenbeten en teken? Bestel hier producten om beten te voorkomen of om insectenbeten te behandelen. Een tekentang is essentieel voor tijdens het kamperen. 

Lees verder

Actieve filters

Bescherming tegen teken en insecten

Bij Drogisterij.nl kun je verschillende producten vinden die handig kunnen zijn bij het omgaan met teken en insecten. Hier zijn enkele suggesties:

Insectenwerende sprays of lotions: Deze producten bevatten vaak DEET, een effectief middel tegen insectenbeten. Breng het aan op je huid voordat je naar buiten gaat.

Tekenverwijderaar: Een tekenverwijderaar is een handig hulpmiddel om teken veilig en volledig te verwijderen. Deze zijn meestal verkrijgbaar in de vorm van een pincet of tekentang.

After-bite producten: Er zijn speciale producten verkrijgbaar die verlichting bieden na insectenbeten, zoals jeukstillende crèmes of rollerapplicators.

Beschermende kleding: Overweeg het dragen van lange mouwen, lange broeken en sokken om blootstelling aan teken en insectenbeten te verminderen.

Het is belangrijk om te weten dat het voorkomen van teken- en insectenbeten de beste aanpak is. Controleer jezelf en anderen op tekenbeten door het lichaam grondig te inspecteren. Als je een tekenbeet hebt opgelopen of last hebt van een allergische reactie op een insectenbeet, raadpleeg dan een arts voor verdere behandeling en advies.