Filter op Geslacht

Filter op Doelgroep

Filter op Gebruik

Filter op Huid type

Filter op Lichaamsdeel

Filter op Gewenst effect

Filter op Bron

Filter op Kleur

Filter op Productopties

Filter op Ingrediënten

Filter op Variant

Filter op Geuren

Filter op Merk

Wondverzorging

Een blaar, schaafwond of snijwond: het overkomt ons allemaal wel eens. Met een basis aan goede wondverzorgingsproducten in huis kun je wonden snel behandelen. Op Drogisterij.nl kun je o.a. pleisters, desinfectiemiddelen en verbanden bestellen om wonden te verzorgen.

Lees verder

Actieve filters

Med 4.8% Dettol

Prijs € 13,99

Dettol Med Chloorxylenol 48 mg/g, concentraat voor oplossing voor cutaan gebruik

0

Dieren pleisters Hansaplast

Prijs € 3,69

Hansaplast Kids wondpleisters bevatten verschillende dierenmotieven en zijn geschikt voor alle soorten kleinere wondjes.

0

Wound Dermagiq

Prijs € 10,95

Dermagiq® Wound is een helende crème voor de behandeling van oppervlakkige wondjes en huidirritaties zoals eczeem en insectenbeten.

0

Wat is wondverzorging en hoe geneest een wond?

Wondverzorging is bedoeld om een wond zo snel en goed mogelijk te laten genezen. Dit verkleint de kans op infecties. Wondgenezing bestaat uit 3 fasen:

1- De reactiefase bestaat uit een bloedingsfase en een ontstekingsfase.  Tijdens de bloedingsfase stolt het bloed en vernauwen de bloedvaten. Zo wordt de bloeding zo snel mogelijk gestopt. In de ontstekingsfase ruimt het lichaam bacteriën en dode lichaamscellen op met hulp van de witte bloedcellen. Hierbij komt er vocht uit de bloedvaten dat niet goed opgeruimd kan worden, waardoor de wond begint te zwellen en pijnlijk aanvoelt. Er wordt ook een wondbed gevormd dat bij indroging verandert in een korst.

2- Zodra het lichaam de wond schoon heeft gemaakt begint de regeneratiefase. Er worden nieuwe bloedvaten en nieuw bindweefsel gevormd. De beschadigde huid wordt vervangen door nieuw weefsel dat granulatieweefsel wordt genoemd. Als dit weefsel zich voldoende heeft uitgebreid beginnen de cellen van de opperhuid zich te vermenigvuldigen. De wond groeit dan langzaam dicht.

3- De laatste fase is de rijpingsfase. Als de wond net dicht is voelt het nieuwe weefsel nog stug en dik aan en ziet het er rood uit. In 6 maanden tot 2 jaar tijd zal het weefsel uitrijpen tot een wit, zacht en soepel litteken.

Hoe verzorg je een wond?

Kleine wondjes zoals snijwonden, schaafwonden, prikwonden en eerstegraads brandwonden kun je goed zelf verzorgen. Was altijd eerst je handen. In ons assortiment vind je ontsmettingsmiddelen zoals Betadine Scrub om je handen goed schoon te krijgen. Gebruik een met alcohol ontsmette pincet om vuil uit de wond te verwijderen. Spoel de wond dan schoon met lauw water of een fysiologische zoutoplossing, zoals Betadine of Sterilon. Betadine bevat jodium in een speciale vorm (povidonjodium) waardoor het niet prikt. Sterilon heeft als nadeel dat het wel kan prikken in de wond. Maak de wond daarna voorzichtig droog door met een doekje of kompres op de wond te deppen. Hierna bedek je de wond met een steriele pleister of een steriel verband. Deze houdt de wond vochtig, waardoor deze sneller geneest. Alle wondverzorgingsproducten die je nodig hebt vind je in ons aanbod: van pleisters, gaasjes, verband en ontsmettingsmiddel tot aan eerste hulp gel en complete EHBO-sets. We hebben een ruim assortiment bestaande uit A-merken zoals Hansaplast en Hartmann. Ook voor littekenzalf, -crème, -olie en -gel kun je bij ons terecht. Deze verkopen we van o.a. de merken VSM en Bepanthen.