Zonnebrand & Aftersun

Zoncosmetica beschermt de huid tegen verbranding en uitdroging door zonlicht. Daarnaast zijn er ook producten die ervoor zorgen dat je sneller en egaler bruin wordt en je gebruinde huid langer behoudt. Op Drogisterij.nl vind je een ruim aanbod aan zoncosmetica.

Lees verder

Actieve filters

Sun transparant dry touch SPF50 Eucerin

Prijs € 23,99

Eucerin Transparante Sun Spray Dry Touch SPF 50 is een zeer effectieve, transparante spray die speciaal is ontwikkeld voor de gevoelige of acne-gevoelige lichaamshuid

0

Welke middelen gebruik je in de zon? 

Je lichaam heeft zonlicht nodig, want dit zorgt ervoor dat er vitamine D wordt aangemaakt. Vitamine D is nodig voor de opbouw en het behoud van sterke botten en tanden. Daarnaast speelt het een rol bij een goede werking van de spieren en het immuunsysteem. Zonlicht kan echter ook nadelige gevolgen hebben. Bij lang en onbeschermd zonnen dringt UVA-straling diep door in je huid, waar het schade aanricht aan je DNA. UVA zorgt er ook voor dat je huid veroudert. Daarnaast kan door UVB-straling verbranding optreden. Je huid is dan rood en voelt branderig aan. Door verbranding kan de huid elasticiteit verliezen en vergroot de kans op het krijgen van huidkanker. Daarom is het belangrijk om een goed zonnebrandmiddel te gebruiken met een beschermingsfactor die bij je past. De SPF waarde (Sun Protection Factor) van zonnebrand geeft aan hoeveel UVA- en/of UVB-straling het middel kan absorberen. Hoe lichter je huidskleur en hoe lastiger je bruin wordt, hoe hoger de beschermingsfactor die je nodig hebt.

Mensen met huidtype 1 verbranden snel en worden nauwelijks bruin. Ze hebben vaak een lichte huid, sproeten, rossig of lichtblond haar en blauwe ogen. Een SPF van minstens 20-30 is dan aan te raden. Op een zonovergoten dag op het strand is factor 50 of 50+ aan te bevelen.
Mensen met huidtype 2 verbranden snel wanneer de huid onbeschermd is en ze worden langzaam bruin. Kenmerken van deze groep zijn een lichte huid, blond haar en lichte ogen. Een SPF van 15+ wordt aangeraden.
Mensen met huidtype 3 verbranden zelden wanneer de huid onbeschermd is en deze groep wordt makkelijk bruin. Een licht getinte huid, donkerblond tot bruin haar en donkere ogen past bij dit huidtype. Een SPF van 10-15 is aan te raden.
Mensen met huidtype 4 verbranden bijna nooit en bruinen zeer goed. Ze hebben vaak een getinte huid, donker haar en donkere ogen. Een SPF van 6-10 is voldoende.

Bij Drogisterij.nl kun je terecht voor zonnebrandmelk, -crème en -spray van merken als Alphanova Sun, Australian Gold, Biodermal, Ecran en Garnier.

Hoe verzorg je je huid na het zonnen?

Neem een verfrissende douche om al het vet van zonnebrandproducten en de afvalstoffen uit zweet goed af te spoelen. Doe dit met lauw water, zodat de poriën openen en afvalstoffen goed weg kunnen spoelen. Zonnen verstoort de vochtbalans van de huid. Breng daarom een goede after sun crème, bodybutter of lotion aan die de huid kalmeert en herstelt. Een van de beste ingrediënten om een verbrande huid te verzachten en de huid snel te laten herstellen is Aloë Vera. Deze tropische vetplant staat bekend om haar verkoelende en hydraterende werking. Verder is het belangrijk om voldoende water te blijven drinken. Dit helpt van binnenuit om de huid beter en sneller te laten herstellen.

Voordelig zelfbruiningsproducten kopen?

Wil je graag een zongebruinde huid maar zie je daar niet genoeg zon voor? Dan is een zelfbruiner in de vorm van een lotion, spray of mousse een optie om op een gezonde en egale manier bruin te worden. In ons assortiment vind je zelfbruiningsproducten van o.a. de merken Australian Gold, Biosolis, Borlind en St. Moriz.