Vegan Supplementen

Supplementen speciaal voor veganisten zijn ter aanvulling van de dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen. Calcium, Selenium, magnesium, B12 en ijzer zijn stoffen die extra van belang zijn voor veganisten.

Lees verder

Actieve filters

Supplementen voor veganisten

Er zijn verschillende soorten supplementen die kunnen helpen om te voldoen aan de voedingsbehoeften van veganisten. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende vegan supplementen:

Vitamine B12: Veganisten hebben vaak een hoger risico op een vitamine B12-tekort omdat deze vitamine voornamelijk in dierlijke producten voorkomt. Een vitamine B12-supplement is daarom vaak aanbevolen voor veganisten.

Vitamine D: Vitamine D is belangrijk voor de gezondheid van botten en tanden en kan worden verkregen uit zonlicht of voedingsbronnen zoals paddenstoelen en verrijkte plantaardige melk. Een supplement kan echter nuttig zijn als er onvoldoende blootstelling aan zonlicht is of als voedingsbronnen niet voldoende beschikbaar zijn.

Omega-3-vetzuren: Zoals hierboven vermeld, kunnen veganisten hun omega-3-behoefte aanvullen door het nemen van algenolie-supplementen.

IJzer: Veganisten hebben mogelijk een hogere ijzerbehoefte omdat ijzer uit dierlijke bronnen beter wordt opgenomen dan uit plantaardige bronnen. IJzersupplementen kunnen daarom worden aanbevolen.

Calcium: Calcium is essentieel voor de gezondheid van botten en tanden en kan worden verkregen uit voedingsbronnen zoals groene bladgroenten, amandelen, tofu en verrijkte plantaardige melk. Als je echter onvoldoende calcium binnenkrijgt uit je dieet, kan een supplement nuttig zijn.

Zink: Zink is belangrijk voor een gezond immuunsysteem en kan worden verkregen uit voedingsbronnen zoals noten, zaden en volle granen. Een supplement kan echter nodig zijn als je niet genoeg zink binnenkrijgt uit je dieet.

Het is altijd belangrijk om een arts of diëtist te raadplegen voordat je supplementen gaat nemen, omdat een teveel aan bepaalde voedingsstoffen kan leiden tot gezondheidsproblemen.