Dagelijkse voetverzorging

Het verzorgen van je handen, voeten en benen is belangrijk. Op Drogisterij.nl koop je heel eenvoudig en voordelig de verzorgingsproducten die je daarvoor nodig hebt

Lees verder

Actieve filters

10% Urea repair plus voet Eucerin

Prijs € 17,49

Eucerin UreaRepair Plus Voetencrème 10% Urea geeft droge tot extreem droge voeten, met of zonder gebarsten hielen, de intensieve verzorging die ze nodig hebben.

0

Voetcreme Hauschka

Prijs € 17,50

Tijdens het werk, bij het sporten of in je vrije tijd: Voetcrème is uitstekend geschikt voor de dagelijkse verzorging van je voeten of een weldadige, stimulerende voetmassage

0

Voetenwonder Lucovitaal

Prijs € 24,99

Last van een droge huid, eelt, kloofjes en gebarsten hielen? Met Voetenwonder van Lucovitaal® behoren deze klachten snel tot het verleden.

0

Healthy feet tube O Keeffe S

Prijs € 10,99

O'Keeffe's Healthy Feet is een geconcentreerde voetcrème die verlicht, hydrateert en helpt bij de verzorging van extreem droge en gebarsten voeten.

0

Voeten creme extra Ginkel's

Prijs € 37,03

Ginkel's Voeten Crème is een krachtige crème met acht heilzame natuurextracten als kamfer, thijm, eucalyptus, rozemarijn, menthol, lavendel, citroengras en tea tree.

0

Klovenzalf Gehwol

Prijs € 18,49

Voor direct en snel herstel van kloven. Maakt de huid zacht en elastisch

0

Tips dagelijkse voetverzorging

Dagelijkse voetverzorging is belangrijk om je voeten gezond, schoon en comfortabel te houden. Hier zijn enkele tips voor een goede dagelijkse voetverzorging:

Reinig je voeten: Was je voeten dagelijks met warm water en milde zeep. Zorg ervoor dat je de ruimtes tussen je tenen goed schoonmaakt. Droog je voeten grondig af, vooral tussen de tenen, om schimmel- en bacteriegroei te voorkomen.

Houd je voeten gehydrateerd: Breng na het reinigen een vochtinbrengende crème of lotion aan op je voeten om de huid gehydrateerd te houden. Besteed extra aandacht aan droge plekken, zoals de hielen.

Knip je nagels op de juiste manier: Knip je teennagels recht af om ingegroeide nagels te voorkomen. Gebruik een nagelknipper met een rechte snijlijn en vermijd het knippen van te diep in de hoeken.

Verzorg eelt en likdoorns: Als je last hebt van eelt of likdoorns, gebruik dan een puimsteen of een eeltvijl om de harde huid voorzichtig te verwijderen. Doe dit na het weken van je voeten in warm water om de huid zachter te maken.

Draag comfortabele schoenen: Kies schoenen die goed passen en voldoende ondersteuning bieden. Vermijd schoenen met smalle punten of hoge hakken die je voeten kunnen knellen of onder druk zetten.

Gebruik beschermende crèmes: Als je veel tijd doorbrengt in vochtige omgevingen, zoals zwembaden of sportscholen, gebruik dan een voetcrème of lotion met schimmelwerende eigenschappen om schimmelinfecties te voorkomen.

Controleer op problemen: Besteed regelmatig aandacht aan je voeten en controleer op tekenen van infectie, zoals roodheid, zwelling, wondjes of veranderingen in de nagels. Raadpleeg een arts als je ongewone symptomen opmerkt.

Het is ook aan te raden om regelmatig een pedicure te nemen om je voeten grondig te laten verzorgen en eventuele problemen vroegtijdig te detecteren.