Keeltabletten

Bij het gebruik van keeltabletten is het belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen en de aanbevolen dosering niet te overschrijden. Raadpleeg een zorgverlener als de keelpijn aanhoudt, verergert of gepaard gaat met andere symptomen.

Lees verder

Actieve filters

Keelpijn verzachtende pastilles en tabletten

Keeltabletten zijn een veelgebruikte vorm van medicatie voor de verlichting van keelpijn en irritatie, vaak veroorzaakt door verkoudheid. Ze kunnen helpen bij het verminderen van pijn, ontsteking en zwelling in de keel. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten keeltabletten die kunnen worden gebruikt bij verkoudheid:

Keelpijnverdovende tabletten: Deze tabletten bevatten vaak verdovende ingrediënten zoals benzocaïne of lidocaïne. Ze verdoven tijdelijk de keel en verminderen zo pijn en irritatie.

Keelmelanges: Deze tabletten bevatten verschillende natuurlijke ingrediënten zoals kamille, menthol, eucalyptus of pepermunt. Ze kunnen verkoelend, verzachtend en verzorgend zijn voor de keel.

Keelsprays: Hoewel het geen tabletten zijn, zijn keelsprays een andere vorm van medicatie voor keelpijn. Ze worden in de keel gespoten en kunnen dezelfde effecten hebben als keeltabletten, zoals verdoving en verzachting van de keel.

Tips bij keelpijn

Keelpijn is een veelvoorkomend symptoom dat kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals verkoudheid, griep, keelontsteking of irritatie door bijvoorbeeld droge lucht of overmatig stemgebruik. Hier zijn enkele tips om keelpijn te verlichten:

Rust je stem: Vermijd schreeuwen, fluisteren of langdurig praten om je keel te ontlasten.

Blijf gehydrateerd: Drink voldoende water om je keel gehydrateerd te houden. Warme dranken zoals thee met honing kunnen verzachtend zijn.

Gorgelen met zoutwater: Los een theelepel zout op in een glas warm water en gorgel hiermee. Dit kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verzachten van de keel.

Zuig op keelpastilles of zuigtabletten: Keelpastilles met verzachtende ingrediënten zoals menthol of eucalyptus kunnen tijdelijke verlichting bieden.

Gebruik een luchtbevochtiger: Als de lucht in huis erg droog is, kan het gebruik van een luchtbevochtiger helpen om de luchtvochtigheid te verhogen en de keel te hydrateren.

Vermijd irriterende stoffen: Probeer roken, blootstelling aan chemische dampen en irriterende stoffen te vermijden, omdat deze de keel verder kunnen irriteren.

Als de keelpijn ernstig is, langer dan een paar dagen aanhoudt, gepaard gaat met hoge koorts of andere ernstige symptomen, is het raadzaam om een zorgverlener te raadplegen voor een juiste diagnose en behandeling.