Maag & Darm

Bij Drogisterij.nl kun je verschillende producten vinden die kunnen helpen bij maag- en darmklachten. Last van brandend maagzuur? De zuigtabletten van Rennie of Gaviscon kunnen verlichting bieden. 

Lees verder

Actieve filters

Maag- en Darmklachten

In drogisterijen kun je verschillende producten vinden die kunnen helpen bij maag- en darmklachten. Hier zijn enkele voorbeelden van producten die je kunt overwegen:

Maagzuurremmers: Deze producten verminderen de hoeveelheid maagzuur en kunnen verlichting bieden bij brandend maagzuur en zure oprispingen.

Aambeienzalf: Een verkoelende gel of zalf biedt verlichting bij aambeien. 

Antidiarreemiddelen: Deze middelen kunnen worden gebruikt om diarree te behandelen en de stoelgang te normaliseren.

Laxeermiddelen: Als je last hebt van obstipatie, kunnen laxeermiddelen helpen om de stoelgang te bevorderen.

Probiotica: Probiotica bevatten gunstige bacteriën die de darmflora kunnen herstellen en de spijsvertering kunnen bevorderen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals capsules, tabletten, poeders of drankjes.

Vezelsupplementen: Vezelsupplementen kunnen helpen bij zowel obstipatie als diarree door de stoelgang te reguleren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals psylliumvezels, tarwezemelen of inuline.

Het is belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen en indien nodig advies in te winnen bij een zorgverlener voordat je een nieuw product gaat gebruiken, vooral als je al andere medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen hebt. Ze kunnen je helpen bij het kiezen van het meest geschikte product voor jouw specifieke situatie.