Mondkapjes

Mondkapjes zijn ontworpen om te helpen bij het verminderen van de verspreiding van virussen en bacteriën en bieden een bepaalde mate van bescherming voor zowel de drager als de mensen om hen heen.

Lees verder

Actieve filters

Mondkapjes kiezen

Bij het kiezen van mondkapjes, zijn er enkele factoren waar je rekening mee kunt houden:

Type mondkapje: Er zijn verschillende soorten mondkapjes beschikbaar, waaronder chirurgische mondkapjes en ademhalingsmaskers zoals FFP2-maskers. Chirurgische mondkapjes bieden doorgaans een basisbescherming voor algemeen gebruik, terwijl ademhalingsmaskers een hoger filtratieniveau hebben en vaak worden aanbevolen voor specifieke situaties of beroepen

Maat: Mondkapjes zijn er in verschillende maten om ervoor te zorgen dat ze goed passen op het gezicht en de neus en mond bedekken. Het is belangrijk om een mondkapje te kiezen dat comfortabel past en goed aansluit op je gezicht.

Kwaliteit: Let op de kwaliteit van de mondkapjes, inclusief de gebruikte materialen en de constructie. Zorg ervoor dat de mondkapjes voldoen aan de geldende normen en richtlijnen voor bescherming.

Bij het dragen van mondkapjes is het belangrijk om de instructies te volgen voor het juiste gebruik, inclusief het goed plaatsen, afstellen en verwijderen van het mondkapje. Houd er rekening mee dat mondkapjes een aanvullende maatregel zijn naast andere belangrijke maatregelen, zoals handhygiëne en fysieke afstand houden.