Pijnstillers voor kinderen

Er zijn verschillende soorten zetpillen beschikbaar voor kinderen, waaronder pijnstillers, koortsverlagende middelen en medicijnen voor specifieke aandoeningen. Het is belangrijk om de aanbevelingen van een zorgverlener of apotheker te volgen bij het gebruik van zetpillen voor kinderen, inclusief de juiste dosering en frequentie.

Lees verder

Actieve filters

Zetpillen voor kinderen

Zetpillen zijn een vorm van medicatie die rectaal wordt toegediend en kunnen worden gebruikt bij kinderen als een alternatieve manier om medicijnen toe te dienen, vooral als ze moeite hebben met het innemen van medicijnen via de mond.

Zorg ervoor dat je de zetpil op de juiste manier toedient volgens de instructies op de verpakking. Het is vaak het beste om het kind op zijn zij te leggen, de zetpil met schone handen voorzichtig in de anus in te brengen en het kind daarna enkele minuten rust te geven om te voorkomen dat de zetpil weer naar buiten komt.

Het is altijd raadzaam om advies in te winnen bij een zorgverlener of apotheker voordat je een zetpil gebruikt bij kinderen, zodat je zeker weet dat je de juiste dosering en het juiste product gebruikt op basis van de leeftijd en het gewicht van het kind, evenals de specifieke medische situatie.