Vegan producten

Bij Drogisterij.nl bieden we speciaal voor veganisten supplementen die gecertificeerd zijn. Dit betekent dat de supplementen geen dierlijke ingrediënten of bijproducten bevatten en dat ze niet op dieren zijn getest.

Lees verder

Actieve filters

Vitamines en supplementen voor veganisten

Als veganist is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt om een ??gezonde levensstijl te behouden. Hoewel het mogelijk is om alle voedingsstoffen die u nodig heeft uit een veganistisch dieet te halen, kunnen veganistische supplementen een aanvulling zijn op uw dieet en ervoor zorgen dat u alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt.

Enkele belangrijke supplementen voor veganisten zijn:

Vitamine B12: Dit is een essentiële voedingsstof die van nature voornamelijk voorkomt in dierlijke producten, maar ook kan worden verkregen uit supplementen of verrijkte voedingsmiddelen.

Vitamine D: Dit is een voedingsstof die belangrijk is voor de gezondheid van botten en tanden, en die van nature voornamelijk wordt geproduceerd door blootstelling aan zonlicht. Veganistische bronnen van vitamine D zijn beperkt, dus supplementen zijn een goede manier om ervoor te zorgen dat u voldoende binnenkrijgt.

Omega-3-vetzuren: Dit zijn essentiële vetzuren die belangrijk zijn voor de gezondheid van de hersenen en het hart. Veganistische bronnen van omega-3's zijn onder meer lijnzaadolie, chiazaad en walnoten, maar supplementen kunnen ook helpen om ervoor te zorgen dat u voldoende binnenkrijgt.

IJzer: Dit is een belangrijk mineraal dat essentieel is voor de vorming van rode bloedcellen en de zuurstoftransport in het lichaam. Veganistische bronnen van ijzer zijn onder meer peulvruchten, bladgroenten en volkoren granen, maar supplementen kunnen helpen om ervoor te zorgen dat u voldoende binnenkrijgt.

Calcium: Dit is een mineraal dat belangrijk is voor de gezondheid van botten en tanden. Veganistische bronnen van calcium zijn onder meer groene bladgroenten, tofu en amandelen, maar supplementen kunnen helpen om ervoor te zorgen dat u voldoende binnenkrijgt.

Het is belangrijk om op te merken dat supplementen geen vervanging zijn voor een gezond dieet en dat je altijd je dieet moet aanpassen om ervoor te zorgen dat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Raadpleeg altijd een arts of diëtist voordat je supplementen gaat nemen om ervoor te zorgen dat je de juiste dosering en vorm van voedingsstoffen binnenkrijgt.