Hechtpleisters

Bij Drogisterij.nl zijn verschillende soorten hechtpleisters verkrijgbaar, die worden gebruikt voor het fixeren van verbanden en het sluiten van kleine wonden. 

Lees verder

Excuses voor het ongemak.

Zoek opnieuw

Soorten hechtpleisters

Stoffen hechtpleisters: Deze pleisters zijn gemaakt van stof en hebben een kleeflaag aan één zijde. Ze zijn flexibel en kunnen goed worden gebruikt op gebogen of bewegende delen van het lichaam.

Plastic hechtpleisters: Deze pleisters zijn gemaakt van plastic materiaal en hebben een kleeflaag aan één zijde. Ze zijn waterbestendig en kunnen goed worden gebruikt op gebieden die in contact komen met vocht, zoals handen en voeten.

Microporeuze hechtpleisters: Deze pleisters hebben kleine gaatjes waardoor de huid kan ademen. Ze zijn zacht en laten lucht door, wat kan helpen bij het voorkomen van irritatie van de huid.

Hypoallergene hechtpleisters: Deze pleisters zijn speciaal ontworpen voor mensen met een gevoelige huid en zijn gemaakt van materialen die minder kans op allergische reacties geven.

Transparante hechtpleisters: Deze pleisters zijn volledig transparant en vallen nauwelijks op wanneer ze op de huid zijn aangebracht. Ze zijn ideaal voor gebruik op plaatsen waar het uiterlijk belangrijk is, zoals het gezicht.

De keuze voor het juiste type hechtpleister hangt af van de aard van de wond, de locatie van de wond en de huidgevoeligheid van de persoon. Het is belangrijk om de wond goed schoon te maken voordat je de hechtpleister aanbrengt en om eventuele tekenen van infectie of irritatie in de gaten te houden. Bij diepe of ernstige wonden is het raadzaam om medisch advies in te winnen.