Hygiëne & Intiem

Een goede hygiëne tijdens je menstruatie, bij incontinentie en in de algemene dagelijkse verzorging is belangrijk. Het voorkomt het verspreiden van bacteriën en het zorgt ervoor dat je altijd schoon en verzorgd bent. Op Drogisterij.nl koop je voordelig verzorgingsproducten voor een goede hygiëne.

Lees verder

Actieve filters

Inlegkruisjes Idyl

Prijs € 1,99

Idyl inlegkruisjes normaal zijn dun en discreet en zorgen voor een optimaal comfort.

0

Welke producten rondom dameshygiëne vind je in onze webshop?

Bij Drogisterij.nl kun je terecht voor alle producten die onder dameshygiëne vallen. Ons assortiment bestaat uit zowel menstruatieproducten als intieme verzorgingsproducten. Tijdens je menstruatie kun je gebruikmaken van:

Inlegkruisjes

Deze kun je gebruiken op dagen waarop je licht menstrueert of wanneer je last hebt van licht urineverlies of vaginale afscheiding. 

Maandverband

 Of je nu last hebt van een lichte of zware menstruatie, wij bieden maandverband dat lekken tegenhoudt en de juiste pasvorm heeft. We hebben o.a. maandverband van Always en Libresse, maandverband van Natracare dat vrij is van chemische grondstoffen en Sanature maandverband ter voorkoming van vaginale huidirritatie.

Tampons

Van o.a. de merken Sanature en OB vind je tampons in ons assortiment die inwendige bescherming bieden tegen lekkage door menstruatie. Er zijn verschillende formaten verkrijgbaar, afhankelijk van de sterkte van je menstruatie. Ook hebben we tampons met inbrenghuls, waardoor inbrengen eenvoudiger gaat en je handen schoon blijven.

Menstruatiecup

Een menstruatiecup breng je ook inwendig in, maar hoef je minder vaak te verschonen dan een tampon. Het is een silicone cup die menstruatiebloed opvangt in je vagina. Dit is een milieuvriendelijke optie, omdat je het cupje kunt schoonmaken en zo jarenlang kunt gebruiken.

Naast de menstruatieproducten zijn er ook intieme verzorgingsproducten verkrijgbaar voor dames. Deze zijn speciaal ontwikkeld om de vaginale flora in balans te houden. Intieme verzorgingsproducten hebben een ph-waarde gelijkwaardig aan de vagina, ongeveer 5. Hierdoor verstoren ze de ph-waarde van de vagina niet, zoals gewone douchegel en zeep met een ph-waarde rond de 7 wel doen. 

Welke producten helpen bij incontinentie?

Incontinentie is het ongewild verlies van urine en/of ontlasting. Urine-incontinentie komt het meeste voor. Je kunt dan je plas niet ophouden of verliest bijvoorbeeld bij inspanning ongewild urine. Dit komt doordat de bekkenbodemspieren niet (meer) werken zoals het hoort. Incontinentie komt op alle leeftijden voor, maar vooral ouderen hebber er vaker last van. Door middel van oefeningen kun je leren om je bekkenbodemspieren bewust aan te spannen en weer te ontspannen. Op Drogisterij.nl vind je inleggers, slips en comfort pants om urineverlies op te vangen.