Alfa-Liponzuur

Alfa-liponzuur is een antioxidant die van nature in het lichaam voorkomt. Het speelt een rol in de energieproductie van cellen en heeft potentieel gunstige effecten op verschillende aspecten van de gezondheid. 

Lees verder

Actieve filters

Wat is Alfa-Liponzuur

Alfa-liponzuur, ook bekend als thioctinezuur, is een zwavelhoudend vetzuur dat van nature in het lichaam voorkomt. Het is een co-enzym dat betrokken is bij verschillende biochemische reacties die energieproductie ondersteunen. Alfa-liponzuur functioneert als een antioxidant en helpt bij het neutraliseren van vrije radicalen in het lichaam.

Alfa-Liponzuur in voedingsmiddelen

Wat betreft de bronnen van alfa-liponzuur, kan het in kleine hoeveelheden worden gesynthetiseerd door het lichaam zelf. Daarnaast kan het via voeding worden verkregen uit voedingsmiddelen zoals spinazie, broccoli, tomaten, orgaanvlees (bijvoorbeeld lever) en rood vlees.

Alfa-liponzuur staat bekend om zijn veelzijdige eigenschappen en wordt vaak als voedingssupplement ingenomen vanwege de potentieel gunstige effecten op de gezondheid. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt ter ondersteuning van de glucosestofwisseling, het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel, het bevorderen van de gezondheid van het zenuwstelsel en het bieden van antioxidante bescherming.

Het gebruik van alfa-liponzuur als supplement moet altijd worden besproken met een zorgverlener, vooral als je bepaalde medische aandoeningen hebt, medicijnen gebruikt of zwanger bent of borstvoeding geeft. Zij kunnen je adviseren over de juiste dosering en mogelijke interacties of bijwerkingen.