Glijmiddel

Het is belangrijk om te kiezen voor een glijmiddel dat geschikt is voor jouw behoeften en voorkeuren. Als je gevoelig bent voor irritaties of allergieën, kies dan voor een glijmiddel zonder toegevoegde geur-, kleur- of smaakstoffen. 

Lees verder

Actieve filters

Sensilube Durex

Prijs € 9,99

Durex Sensilube is een intiem vloeibaar glijmiddel op waterbasis

0

Play tingle Durex

Prijs € 12,49

Dit glijmiddel wat zorgt voor een frisse en tintelende sensatie mag dan ook niet ontbreken in de slaapkamer.

0

Soorten glijmiddel

Er zijn verschillende soorten glijmiddelen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten glijmiddelen:

Glijmiddel op waterbasis:

Dit zijn de meest voorkomende en veelzijdige glijmiddelen. Ze zijn gemakkelijk verkrijgbaar, veilig te gebruiken met condooms en seksspeeltjes, en gemakkelijk afwasbaar. Op waterbasis glijmiddelen zijn geschikt voor de meeste mensen, maar ze kunnen wat sneller opdrogen en mogelijk herhaalde toepassing vereisen.

Glijmiddel op siliconenbasis:

Siliconen glijmiddelen zijn dikker en gladder dan op waterbasis. Ze bieden langdurige smering en drogen niet zo snel uit. Siliconen glijmiddelen zijn ideaal voor langdurige seksuele activiteit en onder water, zoals in de douche of het bad. Ze zijn echter niet compatibel met siliconen seksspeeltjes en kunnen moeilijker af te wassen zijn.

Glijmiddel op oliebasis:

Oliebasis glijmiddelen zijn vaak dikker en bieden een langdurige smering. Ze kunnen echter schadelijk zijn voor latex condooms en kunnen de neiging hebben om vlekken achter te laten op kleding en beddengoed. Oliebasis glijmiddelen kunnen worden gebruikt voor bepaalde seksuele activiteiten, maar worden over het algemeen minder aanbevolen.

Hybride glijmiddelen:

Dit zijn glijmiddelen die een combinatie zijn van waterbasis en siliconenbasis. Ze bieden de voordelen van beide typen, zoals langdurige smering en compatibiliteit met condooms en seksspeeltjes.

Juiste type glijmiddel kiezen

Er zijn speciale glijmiddelen beschikbaar voor specifieke doeleinden, zoals verwarmende of verkoelende glijmiddelen, glijmiddelen met smaakjes of glijmiddelen met extra hydraterende eigenschappen. Het is ook raadzaam om de ingrediëntenlijst van het glijmiddel te controleren, vooral als je gevoelig bent voor bepaalde stoffen. Bij twijfel of vragen over glijmiddelkeuze, raadpleeg een arts, apotheker of seksuele gezondheidsspecialist.