Zelfbruiner

Bij Drogisterij.nl kun je verschillende zelfbruiningsproducten vinden om je huid een zongebruinde gloed te geven zonder daadwerkelijk aan de zon blootgesteld te worden. 

Lees verder

Actieve filters

Harlinger schippers bruin Ginkel's

Prijs € 14,22

Een Harlinger schipper ontdekte tijdens een verre reis naar tropische gebieden een mix van bijzondere oliën die de bruining van de huid stimuleerde

0

Zelfbruiningslotions of -crèmes

Deze producten zijn vergelijkbaar met bodylotions en crèmes, maar ze bevatten ingrediënten zoals DHA (dihydroxyaceton) die een reactie aangaan met de bovenste laag dode huidcellen en zo de huid een bruine kleur geven. Ze kunnen worden aangebracht met de handen of een speciale applicatiehandschoen voor een gelijkmatige verdeling.

Zelfbruinende sprays

Zelfbruinende sprays kunnen direct op de huid worden gespoten voor een gelijkmatige dekking. Zorg ervoor dat je de spray op de juiste afstand houdt en de huid gelijkmatig bedekt.

Zelfbruiningsdoekjes

Dit zijn vooraf bevochtigde doekjes geïmpregneerd met zelfbruinende oplossing. Ze zijn handig voor onderweg en kunnen worden gebruikt voor eenmalige toepassingen.

Zelfbruinende mousses of gels

Mousses en gels zijn lichtgewicht en gemakkelijk aan te brengen. Ze bieden vaak een snelle droogtijd en kunnen snel resultaten opleveren.

Zelfbruinende druppels

Zelfbruinende druppels kunnen worden gemengd met je reguliere bodylotion of crème, waardoor je controle hebt over de intensiteit van de kleur.

Zelfbruiner gebruiken

Bij het gebruik van zelfbruiningsproducten is het belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen voor de beste resultaten. Exfolieer de huid voor het aanbrengen om dode huidcellen te verwijderen en zorg ervoor dat de huid schoon en gehydrateerd is. Het is ook een goed idee om een speciale applicatiehandschoen of -doek te gebruiken om vlekken op de handen te voorkomen.

Zelfbruiners kunnen een veilig alternatief zijn voor blootstelling aan schadelijke UV-stralen, maar ze moeten regelmatig worden bijgewerkt, omdat de kleur na verloop van tijd vervaagt. Het is ook belangrijk om te onthouden dat de resultaten van zelfbruiners variëren afhankelijk van je natuurlijke huidskleur en de formule van het product dat je gebruikt. Het is raadzaam om eerst een patchtest uit te voeren om te zien hoe de zelfbruiner op je huid reageert voordat je het op grote schaal toepast.