Lenshouders

Voor personen die lenzen dragen is een lenshouder een essentieel product om de lenzen optimaal te kunnen verzorgen. 

Lees verder

Actieve filters

Lenshouder plat Unicare

Prijs € 1,17

De platte lenshouder is geschikt voor het bewaren van alle typen contactlenzen en bij gebruik van alle soorten vloeistof met uitzondering van het peroxidesysteem

0

Cutepak lenshouder IBD

Prijs € 3,35

Deze lenshouders hebben vrolijke kleuren en zijn voorzien van verschillende foto’s/prints.

0

Lenshouder busje Unicare

Prijs € 1,45

De Unicare lenshouder busje is geschikt voor het bewaren van alle typen contactlenzen en bij gebruik van alles soorten vloeistof met uitzondering van het peroxidesysteem.

0

Lenzen reinigen belangrijk

Het correct reinigen van contactlenzen is van groot belang om ooginfecties en ontstekingen te voorkomen. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden bij het reinigen van lenzen:

Was je handen grondig: Voordat je je lenzen aanraakt, is het belangrijk om je handen grondig te wassen met water en zeep. Dit helpt om bacteriën en vuil van je handen te verwijderen voordat je de lenzen aanraakt.

Volg de instructies van de lenzenvloeistof: Lees de instructies op de verpakking van je lenzenvloeistof en volg deze nauwkeurig op. Er zijn verschillende soorten lenzenvloeistoffen beschikbaar, zoals alles-in-één vloeistoffen, waterstofperoxide-systemen en enzymatische reinigingssystemen. Zorg ervoor dat je de juiste lenzenvloeistof gebruikt voor jouw type lenzen.

Reinig de lenzen grondig: Plaats de lenzen in de palm van je hand en breng een paar druppels lenzenvloeistof aan op elk van de lenzen. Wrijf voorzichtig over elke lens met je vinger om vuil, proteïneafzettingen en bacteriën te verwijderen. Spoel de lenzen vervolgens grondig af met lenzenvloeistof.

Bewaar lenzen in een schone lenshouder: Na het reinigen van je lenzen, plaats je ze in een schone lenshouder gevuld met verse lenzenvloeistof. Zorg ervoor dat je de lenshouder na elk gebruik grondig spoelt en laat drogen.

Vervang de lenzenvloeistof regelmatig: Het is belangrijk om de lenzenvloeistof regelmatig te vervangen volgens de richtlijnen op de verpakking. Gebruik nooit lenzenvloeistof die verlopen is.

Vermijd water en speeksel: Houd je lenzen altijd uit de buurt van water, inclusief kraanwater, zwembadwater en water uit de douche. Vermijd ook het gebruik van speeksel om je lenzen te bevochtigen of te reinigen, omdat dit bacteriën kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor je ogen.

Volg de draagtijdrichtlijnen: Elke soort contactlens heeft specifieke draagtijdrichtlijnen. Houd je aan deze richtlijnen en vervang je lenzen op tijd om problemen te voorkomen.

Als je twijfelt over het reinigen van je lenzen of als je oogirritatie of andere problemen ervaart, raadpleeg dan een oogarts of optometrist voor advies. Ze kunnen je de juiste instructies geven voor het reinigen van je lenzen en eventuele zorgen of vragen beantwoorden.