Hoestdrank

Last van vastzittend slijm of kriebelhoest? Drogisterij.nl heeft een ruim assortiment aan hoestdrank van diverse merken zoals  Fluimucil, Natterman en Bronchostop. Hoesten gaat vaak gepaard met keelpijn, verkoudheid of griep. 

Lees verder

Actieve filters

Hoestdrank voor kinderen

Bij hoestklachten bij kinderen is het belangrijk om een hoestdrank te kiezen die geschikt is voor hun leeftijd en specifieke behoeften. Hier zijn enkele punten om op te letten bij het kiezen van een hoestdrank voor kinderen:

Leeftijdsaanbeveling: Controleer of de hoestdrank geschikt is voor de leeftijd van je kind. Veel hoestdranken hebben specifieke leeftijdsaanbevelingen, dus zorg ervoor dat je een product kiest dat geschikt is voor jouw kind.

Soort hoest: Hoestdranken kunnen worden onderverdeeld in hoestdranken voor droge hoest en hoestdranken voor vastzittende hoest. Bepaal het type hoest dat je kind heeft en kies een hoestdrank die daarop gericht is.

Natuurlijke ingrediënten: Als je de voorkeur geeft aan natuurlijke producten, kun je kijken naar hoestdranken die natuurlijke ingrediënten bevatten, zoals honing of kruidenextracten. Let op dat honing niet geschikt is voor kinderen jonger dan één jaar.

Volg de instructies: Zorg ervoor dat je de instructies op de verpakking nauwkeurig opvolgt met betrekking tot dosering en frequentie van gebruik. Overschrijd de aanbevolen dosis niet.

Het is altijd verstandig om een kinderarts of apotheker te raadplegen voordat je een hoestdrank aan je kind geeft, vooral als je kind jonger is dan twee jaar, andere medicijnen gebruikt of onderliggende gezondheidsproblemen heeft. Zij kunnen je het beste advies geven op basis van de individuele behoeften en omstandigheden van je kind.

Soorten hoestdrank

In de drogisterij zijn verschillende soorten hoestdranken verkrijgbaar die zonder recept verkrijgbaar zijn. Deze hoestdranken kunnen helpen bij het verlichten van verschillende soorten hoest, zoals droge hoest of vastzittende hoest. Enkele veelvoorkomende hoestdranken die je bij de drogisterij kunt vinden, zijn:

Hoestdranken met slijmoplossende middelen: Deze hoestdranken bevatten ingrediënten zoals guaifenesine en helpen bij het losmaken en verdunnen van taai slijm, zodat het gemakkelijker kan worden opgehoest.

Hoestdranken met hoestprikkeldempende middelen: Deze hoestdranken bevatten vaak dextromethorfan en helpen bij het onderdrukken van de hoestreflex in de hersenen. Ze kunnen verlichting bieden bij droge, prikkelende hoest.

Natuurlijke hoestdranken: Naast hoestdranken met medicinale ingrediënten zijn er ook natuurlijke hoestdranken verkrijgbaar die ingrediënten zoals honing, kruidenextracten of etherische oliën bevatten. Deze kunnen verzachtend zijn voor de keel en helpen bij het verminderen van hoest.