Pijnstillers

Bij Drogisterij.nl zijn verschillende pijnstillende producten verkrijgbaar zonder recept. Het is belangrijk om de instructies en doseringsrichtlijnen op de verpakking van de pijnstillers te volgen. 

Lees verder

Actieve filters

Classic Aleve

Prijs € 3,79

Aleve® Classic bij pijn en koorts 220, omhulde tabletten 220 mg

0

Zelfzorgmiddel tegen pijn

Bij Drogisterij.nl zijn verschillende pijnstillende producten verkrijgbaar zonder recept. Hier zijn enkele veelvoorkomende opties:

Paracetamol: Dit is een veelgebruikt pijnstillend middel dat helpt bij het verlichten van milde tot matige pijn, zoals hoofdpijn, spierpijn, menstruatiepijn en koorts. Paracetamol is verkrijgbaar in verschillende doseringen en vormen, zoals tabletten, capsules, siropen en smelttabletten.

Ibuprofen: Dit is een ontstekingsremmende pijnstiller die effectief is bij het verlichten van verschillende soorten pijn, waaronder hoofdpijn, spierpijn, gewrichtspijn en menstruatiepijn. Ibuprofen helpt ook bij het verminderen van ontstekingen en koorts. Het is verkrijgbaar in tabletten, capsules, suspensies en crèmes.

Aspirine: Aspirine heeft pijnstillende, ontstekingsremmende en koortswerende eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt voor hoofdpijn, spierpijn, tandpijn en koorts. Het is echter belangrijk op te merken dat aspirine niet geschikt is voor kinderen en voorzichtigheid is geboden bij mensen met bepaalde medische aandoeningen. Het is verkrijgbaar in tabletten en bruistabletten.

Topische pijnstillers: Naast orale pijnstillers zijn er ook topische pijnstillers beschikbaar, zoals crèmes, gels en sprays. Deze kunnen lokaal worden aangebracht op de pijnlijke plekken om verlichting te bieden bij spierpijn, gewrichtspijn en kleine verwondingen.

Het is belangrijk om de instructies en doseringsrichtlijnen op de verpakking van de pijnstillers te volgen. Raadpleeg bij twijfel altijd een zorgverlener of apotheker, vooral als je andere medicijnen gebruikt of bepaalde gezondheidsproblemen hebt.