Lenzenvloeistof

Het is belangrijk om de juiste technieken en lenzenvloeistoffen te gebruiken om je lenzen schoon te maken. Bij Drogisterij.nl bieden we een ruime selectie lenzenvloeistof van oa Bausch & Lomb, Eyefresh en Unicare.

Lees verder

Actieve filters

Waarom lenzen reinigen belangrijk is

Het schoonmaken van contactlenzen is van essentieel belang om verschillende redenen:

Hygiëne: Het schoonmaken van lenzen helpt om bacteriën, vuil, stof en andere verontreinigingen te verwijderen die zich gedurende de dag op de lenzen kunnen ophopen. Door je lenzen schoon te houden, verklein je het risico op ooginfecties en andere complicaties.

Comfort: Schoonmaken verwijdert eventuele afzettingen op het lensoppervlak, zoals proteïnen, lipiden en calciumafzettingen. Deze afzettingen kunnen het draagcomfort van de lenzen verminderen en irritatie veroorzaken. Door regelmatig schoon te maken, blijven je lenzen schoon en comfortabel om te dragen.

Zichtkwaliteit: Als lenzen vuil of troebel zijn, kan dit van invloed zijn op je zicht. Schoonmaken helpt om de helderheid van de lenzen te behouden en zorgt voor een scherp en helder zicht.

Langere levensduur: Door je lenzen regelmatig schoon te maken en goed te onderhouden, kunnen ze langer meegaan. Vuil en afzettingen kunnen de lenzen beschadigen, wat de levensduur ervan kan verkorten. Door ze schoon te houden, behouden de lenzen hun kwaliteit en prestaties gedurende een langere periode.

Volg altijd de instructies van je oogzorgspecialist en de aanbevelingen op de verpakking van de lenzenvloeistof. Zorg er ook voor dat je je handen grondig wast voordat je je lenzen aanraakt om de hygiëne te waarborgen. Bij twijfel of vragen kun je het beste contact opnemen met een oogarts of optometrist.