Filter op Geslacht

Filter op Doelgroep

Filter op Gebruik

Filter op Huid type

Filter op Lichaamsdeel

Filter op Bron

Filter op Productopties

Filter op Ingrediënten

Filter op Variant

Filter op Smaken

Filter op Geuren

Filter op Merk

Supplementen

Om goed te kunnen functioneren en gezond te blijven, heeft ons lichaam dagelijks voedingsstoffen nodig. Soms lukt het niet om door voeding de juiste hoeveelheid binnen te krijgen. Je kunt dan een tekort aan vitaminen, mineralen, eiwitten of vetten oplopen. Bij Drogisterij.nl kun je kiezen uit een groot aanbod aan voedingssupplementen om deze tekorten aan te vullen.

Lees verder

Actieve filters

Wat zijn voedingssupplementen precies?

Voedingssupplementen zijn bedoeld als aanvulling op de dagelijkse voeding. Ze bevatten essentiële ingrediënten zoals vitamines, mineralen of bioactieve stoffen. Voedingssupplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen: tabletten, poeders, capsules, drankjes en druppels. Uit een gevarieerd eet- en drinkpatroon kun je dezelfde voedingsstoffen halen, maar stoffen uit supplementen neemt het lichaam sneller op. Vooral voor zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen, veganisten en mensen die een extreem afvaldieet volgen zijn voedingssupplementen nodig. Dit, omdat ze van bepaalde stoffen meer nodig hebben dan ze via de gebruikelijk voeding binnen kunnen krijgen. 

Je kunt voedingssupplementen grofweg in de volgende categorieën opdelen: 

  • Supplementen met maar 1 vitamine of mineraal
  • Multisupplementen met een combinatie van vitamines of mineralen
  • Nutraceuticals oftewel supplementen met bioactieve stoffen

Kun je ook te veel voedingssupplementen innemen?

Zoals het Voedingscentrum aangeeft, is er geen reden om meer voedingsstoffen binnen te krijgen dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Extra slikken is dus niet nodig als je al genoeg binnen krijgt. Ook kan langdurig te veel slikken van sommige supplementen schadelijk zijn, bijvoorbeeld in het geval van vitamine A, D en B6. Ook van calcium, magnesium, zink, koper, jodium en selenium moet je niet te veel binnenkrijgen. Kijk altijd op het etiket, want daar staat hoeveel procent de ingrediënten van een supplement bijdragen aan de referentie-inname (RI). Dit kun je zien als de ADH. Tip: overleg eerst met een specialist tot je overgaat tot inname van voedingssupplementen.

Welke voedingssupplementen zijn verkrijgbaar op Drogisterij.nl?

Wij bieden een ruim assortiment aan voedingssupplementen. Onze voedingssupplementen komen van A-merken zoals A. Vogel, Ainsworths, Alfytal, Amiset en AOV. Deze topmerken leveren we direct uit voorraad. Bij ons kun je terecht voor:

Homeopathische/fytotherapeutische geneesmiddelen
Enkele vitamines
Multivitamines
Kindervitamines
Enkele mineralen
Multimineralen
Probiotica
Aminozuren
Vetzuren