Bloedglucosemeter

Bij Drogisterij.nl zijn bloedglucosemeters verkrijgbaar van merken als Medisana, Accu-Check en Bayer waarmee men zelf de bloedsuikerspiegel kan meten.

Lees verder

Actieve filters

Meditouch lancetten Medisana

Prijs € 9,90

Het bloedsuiker-zelftestsysteem MediTouch van Medisana is een gemakkelijk en snelle manier om je bloedsuikerwaarde te meten.

0

Glucosegehalte bloed meten

Deze meters zijn speciaal ontworpen voor mensen met diabetes of die hun bloedsuikerspiegel om andere redenen willen controleren. Een bloedglucosemeter wordt gebruikt door een klein druppeltje bloed op een teststrip aan te brengen, waarna de meter het glucosegehalte in het bloed meet en het resultaat weergeeft.

Bloedglucosemeter kiezen

Bij het kiezen van een bloedglucosemeter zijn er verschillende factoren waarmee je rekening kunt houden, zoals gebruiksgemak, meetnauwkeurigheid, grootte van het scherm, geheugenfunctie, extra functies en de prijs van de teststrips. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen bij het gebruik van de bloedglucosemeter en om regelmatig de meter te controleren en te kalibreren volgens de aanbevelingen.

Het kan nuttig zijn om advies in te winnen bij een apotheker of drogist om de juiste bloedglucosemeter te kiezen die past bij jouw specifieke behoeften en om meer te leren over het correct gebruik van de meter en het interpreteren van de meetresultaten.